Pelin Çift, 'Ekran daha güvenli'

Pelin Çift, 'Ekran daha güvenli'

YAŞAM Haberleri

Ünlü sunucu Pelin Çift, Instagram'a sponsorların talebi üzerine girdiğini itiraf etti!

Habertürk ekranlarından tanıdığımız Pelin Çift, Show TV'de 'Bir Milyon Kimin' yarışmasını da sunmaya başladı. Ayrıca Pelin Çift'i bugünlerde sosyal medyada daha sık görüyoruz. nbsp;Ünlü sunucudan, TV / sosyal medya karşılaştırması istedim ve ilginç cevaplar aldım.
Televizyondaki ve sosyal medyadaki Pelin Çift arasındaki en büyük fark nedir?
Sosyal medyada ketum bir Pelin var. Çoğu zaman yazmaya niyetlendiğim bir tweet ya da koyacağım bir fotoğraftan vazgeçiyorum çünkü sosyal medya yanlış anlaşılmalara, yaftalamaya çok müsait bir ortam; dolayısıyla çok aktif değilim. Televizyon sanki daha güvenli, ekranda kendimi ifade etmek için çok daha uzun cümleler kurabiliyorum. Ses tonu, mimikler elbette manayı destekliyor.
Internet çağının klişesi, ayna karşısında poz vermek… Eski fotoğraf albümlerine baktığınızda; 'offline' dönemin en bomba olayı neydi?
'Eşek kulakları' desem çok mu sıkıcı olur? :) 'Bomba' olarak niteleyebileceğim fotoğrafım yok. Aslında eski fotoğrafların (özellikle 80'ler) hepsi başyapıt. Enfes makyaj, saç modelleri ve dönemin modası kıyafetlerle… Neydik, ne olduk melankolisini es geçiyorum.
TV'de rating çok önemli, peki Instagram'daki yorumları ne kadar dikkate alıyorsunuz?
Instagram'da yeniyim. Fotoğraf, iddialı olduğum bir alan değil. İtiraf ediyorum; Instagram'a sponsorların talebi üzerine girdim. Modaseverler için çok aktif bir mecra olduğunu bu vesileyle öğrendim. Yorumları dikkate alıyorum ama tercihlerim açısından rehber oluyor diyemem. Herkesi memnun ve ikna etmenin mümkün olamayacağını öğreneli çok oldu.


nbsp;Pelin Çift, 'Ekran daha güvenli'
BİR INSTAGRAM KLASİĞİ
Pelin Çift (Akbaş), eşi Okan Akbaş ve oğlu Ömer'le birlikte ayna karşısında poz verdi.

nbsp;Pelin Çift, 'Ekran daha güvenli'
MODA BLOGGER'I TUĞBA
'Alışveriş sırlarımı paylaşıyorum'
Tuğba Tunçkaya moda, güzellik önerileri ve trendler üzerine bir blog hazırlıyor. tugbasatelier.com adresindeki blog'u 2009 yılında açan Tuğba, neredeyse her gün 2 saat bilgisayar başında ve "Bu, benim için hobiden öte tutkuya dönüştü" diyor. Özellikle Instagram ve Facebook'u etkili şekilde kullanan 'blogger'ın favori uygulaması Picframe. Tuğba Tunçkaya, yeni medyayı nasıl kullandığını ise şöyle özetliyor: "Moda blog'um stilimi yansıttığım, trendler üzerine haberler yayınladığım; zaman zaman da alışveriş sırlarımı paylaştığım günlüğüm, diyebilirim. Sosyal medya siteleri ise blog'umun tanıtımı açısından çok değerli gördüğüm araçlar... Bu sayede moda ile ilgilenen birçok blogger ve tasarımcı ile tanışma fırsatı buldum."

Sonu Facebook gibi mi olacak?
Şirket hisselerinin yüzde 13'ü halka arz edilecek. Twitter hisseleri, 17-20 dolardan satışa çıkarılacak, böylece şirketin piyasa değeri 11,1 milyar doları buluyor. Mikroblog sitesinin borsadaki işlem kodu ise TWTR. Birçok kişinin aklında ise şu soru var: Büyük bir tanıtımla halka açılan Facebook gibi Twitter da borsada zor günler geçirir mi? Facebook hisseleri, borsada işlem görmeye başladıktan kısa süre sonra büyük değer kaybına uğramıştı.


nbsp;Pelin Çift, 'Ekran daha güvenli'
AKILLI TELEFON
3 boyutlu fotoğraflar için cep telefonu yeter!
Kulaktan kulağa yayılan Seene uygulaması, cep telefonuyla üç boyutlu fotoğraflar hazırlamak için… Şu anda nbsp;sadece iPhone 4 ve üstü modellerde kullanabilen Seene ile 3 boyutlu (3D) fotoğraflar çekilebiliyor. AppStore'dan indirilebilecek ücretsiz uygulama; bir nesnenin ya da kişinin farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını 3 boyutlu hale getiriyor ve şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Uygulamayla hazırlanan fotoğraflar, Twitter ve Facebook'ta paylaşılabiliyor. nbsp;

'HAVA' GİBİ
Bir bakışta iPad Air
gt; HAFİF: iPad Air, 453 gram ağırlığı ile dördüncü jenerasyon iPad'den 200 gram daha hafif.
gt; İNCE: 7.5 milimetre kalınlığı ile dördüncü jenerasyon iPad'den yüzde 43 daha ince.
gt; HAREKETE DUYARLI ÇİP: A7 işlemciye sahip iPad Air'de; iPhone 5S'te de kullanılan harekete duyarlı M7 çipi var.
gt; PARMAK İZİ TANIMIYOR: iPhone 5S'le tanıtılan 'parmak izi tanıma sistemi' iTouch, iPad Air'de yok.
gt; KAMERA: iPad Air'in 5 megapiksel iSight kamerası ile 1080p video kaydı yapılabiliyor. Ön yüzdeki FaceTime kamerası ise geliştirilen pikselleri sayesinde görüntü kalitesini artıracak.
gt; PİL ÖMRÜ: iPad Air, yaklaşık 10 saat pil ömrüne sahip olacak.
gt; RENK: Klasik beyaz ve siyah renklerin yanı sıra iPad Air için gümüş renk seçeneği de mevcut.


6 SANİYE
Video paylaşım uygulaması VIne'DA yeni özellikler nbsp;
Son günlerin çok konuşulan video paylaşım uygulaması Vine'a yeni özellikler geldi. Android ve iOS'ta kullanılabilen uygulamada, son güncelleme ile videolar taslak olarak kaydedilebilecek ve videolar üzerinde düzenleme yapılabilecek. 6 saniyelik videoların paylaşıldığı Vine'a, telefonda bulunan bir görüntüyü yüklemek hâlâ mümkün değil. Fakat yapılan değişiklikler, Vine'ın içeriğinin zenginleşmesine ve daha şaşırtıcı işlerin çıkmasına imkân tanıyor.

TASARIM VE SANAT BU TAKSİDE!
gt; Twitter'daki @designtaxi hesabı; tasarım, sanat, fotoğraf, teknoloji ve pop kültür hakkında tweet'liyor. Bu eğlenceli ve ilgi çekici içerik, 337 binin üzerinde kişi tarafından takip ediliyor.

Editör: Kadir Sönmez

kadir.sonmez@tg.com.tr
@kdsonmez
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...