DEAŞ'a şok yanıt: Biz de Sacide'yi asarız

DEAŞ'a şok yanıt: Biz de Sacide'yi asarız

DÜNYA Haberleri

DEAŞ'ın elinde bulunan Ürdünlü pilotun hayatta olduğuna dair bir kanıt isteyen Ürdünlü yetkililere bir kanıt vermeyen DEAŞ militanlarına çok sert yanıt

DEAŞ'ın elindeki Japon gazeteci Kenji Goto'ya (47) karşılık, Ürdün'de hapiste tutulan kadın terörist Sacide el-Rişavi'nin serbest kalmasını talep etmesinin ardından önceki gün Türkiye-Suriye sınırında yapılması planlanan takas gerçekleşmedi.

Ürdünlü yetkililer, F-16 pilotu Muaz Safi el-Kesasibe'nin (44) hayatta olduğuna dair bir delil beklediklerini söyledi.Kuveyt'teki Al Rai gazetesinin tecrübeli muhabiri Elijah Magnier, İngiliz Daily Mail gazetesine Ürdünlü kaynakların DEAŞ'a "Pilotu öldürürseniz Rişavi ve diğer cihatçı mahkumları idam ederiz" mesajı gönderdiğini söyledi.

Rişavi hakkında idam kararı bulunuyor. Önceki gün akşam saatlerinde DEAŞ'ın takas için verdiği mühlet dolmuştu. Terör örgütü üyeleri, eski El Kaide üyesi Rişavi'nin serbest kalmaması halinde pilotu öldüreceklerini açıklamış ancak Japon rehineye ne olacağına dair bilgi vermemişti.

JAPONYA: "IŞİD'LE YÜRÜTÜLEN MÜZAKERELER ÇIKMAZA GİRDİ"

Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasuhide Nakayama, IŞİD'le yürütülen Japon ve Ürdünlü rehine müzakerelerinin çıkmaza girdiğini ifade etti.

Aynı zamanda Japonya'nın Amman'daki Acil Durum Müdahale Ekibi'ne başkanlık eden Nakayama, Japon rehine Kenji Goto ve Ürdünlü rehine Maaz al-Kassasbeh'i kurtarmak için ellerinden geleni yaptıklarını fakat müzakerelerin çıkmaza girdiğini ifade etti.

Nakayama açıklamasında, "Tetikte bekliyoruz. Hükümetle birlikte hareket ederek durumu analiz edeceğiz ve soruşturmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bu arada, Japonya Dışişleri Bakanlığı, Goto'nun serbest kalma ihtimali nedeniyle Akçakale'de bulunan Japon gazetecileri bölgeden ayrılmaları konusunda uyardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...