Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Saraybosna'da 'Ferhadiye' katliamında hayatını kaybedenler anılıyor

/ Kaynak: AA
Saraybosna'da 'Ferhadiye' katliamında hayatını kaybedenler anılıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

27 Mayıs 1992'de, Sırp mevzilerinden atılan havan topu mermilerinin düştüğü Ferhadiye'de 26 kişi hayatını kaybetmiş, 108 kişi yaralanmıştı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en işlek caddelerinden Ferhadiye'de, 1992 yılında yapılan ve 26 sivilin hayatını kaybettiği katliamın yıl dönümünde, kurbanlar anıldı. 27 Mayıs 1992'de, Sırp mevzilerinden atılan havan topunun düştüğü ve 26 sivilin hayatını kaybedip 108 kişinin yaralandığı alanda yapılan törene Saraybosna Kantonu yetkilileri ve kurban yakınları katıldı. Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakoviç, burada yaptığı açıklamada, bu ve benzer katliamların Bosna'daki savaşın gerçek yüzünü gösterdiğini vurguladı. Saraybosna Kantonu Meclis Başkanı Seyo Buka da burada hayatını kaybedenlerin, yaşananların tekrarlanmaması için unutulmaması gerektiğini söyledi. Saraybosna Kantonu Çalışma, Sosyal Politikalar ve Göçmenler Bakanı Karolina Karaçiç ise 27 Mayıs 1992'de hayatını kaybeden kurbanların anılmasının önemine işaret ederek, 23 yıl önce bugün, Saraybosna'da ilk büyük katliamlardan birinin yaşandığını belirtti.
- Katliamda 13 yaşındaki kızını kaybetti
Katliamda hayatını kaybeden Emina Karamustafiç'in annesi Ramiza Karamustafiç, o günü hala dün gibi hatırladığını söyledi. Karamustafiç, "Ortalık çok sessizdi, sanki ateş açılmayacak gibiydi. Kamyonla ekmek getirilmişti. Eşim hastanede olduğundan kızımla birlikte ekmek almaya gelmiştik. Kızımı burada bırakıp eşimin yanına hastaneye gidecektim. Arabaya tam bindim ki dört kez patlama sesi duyuldu. Saldırının düzenlendiği an cadde çok kalabalıktı. Herkes ekmek almaya gelmişti. Buraya döndüğümde kızımın eşofmanını gördüm. Hastaneye kadar yaşadı ama orada hayatını kaybetti. Sadece 13 yaşındaydı" şeklinde konuştu. Ferhadiya'ya yapılan saldırıdan yaralı kurtulan Saniya Hafizoviç de ekmek kuyruğunda bekledikleri sırada bulundukları alanda havan topu isabet ettiğini aktardı. Patlamadan sonra kısa bir süre hiçbir şey hatırlayamadığını anlaran Hafizoviç, "Sonra ayağa kalktım. Yürüyebiliyordum ama yaralı olduğumu fark ettim. Sonra beni hastaneye götürdüler" dedi. Saldırıda bir ayağını kaybeden Abdulah Mustaybaşiç ise tesadüfen oradan geçtiğini belirterek, "Ekmek kuyruğunda bekleyenlerin yanında durup soluklanmak istemiştim. Burada ayağımı kaybettim" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...