Evlerine dönmek isteyen sığınmacılara PYD engeli

Evlerine dönmek isteyen sığınmacılara PYD engeli

DÜNYA Haberleri

Akçakale'den evlerine, Tel Abyad'a geçmek isteyen sığınmacılar PYD'nin engellemeleri nedeniyle 50 gündür ülkelerine dönemiyor.

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad'ın kontrolünü elinde bulunduran PYD, çatışmalar nedeniyle Akçakale ilçesine sığınan Suriyelilerin ülkelerine dönüşüne 50 gündür izin vermiyor. Çatışmaların yaşandığı dönemde Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Tel Abyad'ın denetiminin 15 Haziran'da PYD'nin eline geçmesinin ardından ülkelerine dönmek için günlerce Akçakale Sınır Kapısı önünde bekledi. Geçişlerine izin verilmeyen sığınmacılar, Akçakale ilçesinde belediyeye ait tır garajında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Belediyeler ve yardım kuruluşlarınca her ihtiyaçları karşılanan sığınmacılar, her şeye rağmen ülkelerine dönmek istiyor. PKK'nın Suriye kolu PYD'nin bölgedeki Arap ve Türkmen nüfusu göçe zorladığını anımsatan sığınmacılar, ülkelerine dönememelerini de bu politikaya bağlıyor.
BİZE KAPIYI AÇMIYORLAR
Artık doğduğu topraklara dönmek istediğini söyleyen Suriyeli Mahmud Muhammed, "Tek isteğimiz ülkemize gitmek. Türkiye'ye bize sahip çıktığı için çok teşekkür ediyorum. Artık evimize dönmek istiyoruz. Türkiye bu konuda her türlü kolaylığı sağlamasına rağmen PYD bize kapıyı açmıyor ve geçmemize izin vermiyor" dedi. 3 ay önce Urfa'ya gelen sığınan Hüseyin Secir de "Burada her türlü ihtiyacımız karşılanıyor ama evimize dönmek istiyoruz. Türkiye geçişler için izin veriyor ancak Tel Abyad'ın kontrolünü elinde bulunduran grup buna engel oluyor" diye konuştu.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...