Patriotların yeni yeri gizli tutuluyor

Patriotların yeni yeri gizli tutuluyor

DÜNYA Haberleri

Türkiye'de konuşlandırılan patriotları geri çekme kararı alan ABD, patriotların yeni yerini söylemiyor.

ABD, Türkiye'de konuşlandırılan patriotları geri çekme kararı aldı. Patriotların yeni yeri merak konusu iken, Pentagon Sözcüsü Laura Seal, Türkiye'deki karadan havaya Patriot füzelerinin, ülkeden çekildikten sonra konuşlandırılacağı yeri 'güvenlik gerekçesiyle' açıklayamayacaklarını belirtti. Rus haber ajansı Sputnik'te yer alan habere göre, Seal, "Bataryalar şu anda hızlı modernleştirme güncellemeleri için yeniden ABD'ye konuşlandırılıyor. Ancak tam olarak nerede olduklarını söylememiz mümkün değil" dedi.
"EŞSİZ BİR İSTİSNA"
Öte yandan Seal, 2013'te söz konusu Patriot füzelerinin, 'Suriye'den gelecek tehlikelere' karşı Türkiye'nin korunmasını öngören NATO operasyonu kapsamında Türkiye'ye konuşlandırılmasının 'eşsiz bir istisna' olduğunu vurguladı. ABD ve Türkiye, önceki gün ortak açıklama yaparak, görev süresi ekimde sona erecek Patriot'ların konuşlanmasının yenilenmeyeceğini duyurmuştu. New York Times (NYT) gazetesi ise Washington yönetiminin, çekme bilgisini son ana kadar Türkiye'den gizlediğini öne sürmüştü.
İLK GERİ ÇEKME KARARINI ALMANYA VERMİŞTİ
Almanya Savunma Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan Alman Patriot Hava Savunma Birliğinin görev süresinin yılbaşında tamamlanacağını açıklamıştı.Alman Savunma Bakanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamada, 250 askerin görev yaptığı birliğin vazifesinin, "Suriye'den Türkiye topraklarına balistik füze atılma ihtimalinin azalması" nedeniyle 31 Ocak 2016'da sona ereceği belirtilmişti. Alman Silahlı Kuvvetlerinin bölgenin istikrarı için angajmanının devam edeceği belirtilen açıklamada, yaklaşık 100 askerin Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Irak güvenlik güçlerini eğitmeyi sürdüreceği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...