Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'de Kızılhaç ofisine saldırı

/ Kaynak: AA
Yemen'de Kızılhaç ofisine saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin (ICRC) ofisine saldırı düzenlendi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin (ICRC) Yemen'in Aden kentindeki ofisine saldırı düzenlendiği bildirildi. ICRC'den yapılan açıklamada, kimliği belirsiz silahlı kişilerce yardım kuruluşunun Aden'deki ofisine dün saldırı düzenlediği ifade edildi. Saldırganların yardım kuruluşuna ait araba, para ve malzemeleri çaldığı belirtilen açıklamada, ICRC'nin 14 uluslararası personelinin de başka bir yere nakledildiği kaydedildi. Açıklamada, ICRC'nin Aden'deki yetkilisi Samer Jarjouhi'in "Bu ilk değil ve geçtiğimiz günlerde buna benzer en az 10 olay yaşadık" ifadesine yer verildi. Uluslararası Kızılhaç Komitesi, sahadaki bütün taraflara ICRC'nin tarafsızlığına saygı duyarak yardım kuruluşunun insani yardım çalışmalarının engellenmemesi çağrısında bulundu.
ICRC FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALDI
Saldırının ardından ICRC'nin Aden'deki faaliyetlerinin askıya alındığı açıklandı. ICRC'nin Aden ofisi sözcüsü Rima Kemal, "Son olaylardan sonra Aden'deki çalışmalarımıza ara veriyoruz" dedi. Rima Kemal, ofiste çalışan 14 kişinin geçici olarak ülkedeki başka ofislere gönderildiğini belirterek, "Silahlı kişilerin ofisimizi basması ve bir çalışanımızın eşyalarına el koyması bizi olumsuz etkiledi. Bu maalesef ilk saldırı değil. İkinci bir gelişmeye kadar Aden ofisimizi kapatıyoruz" şeklinde konuştu. Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Ülkede, Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde devam ediyor. ICRC Yemen'de insani krizin giderek derinleştiğini ve ülke nüfusunun yüzde 80'inin acil insani yardıma ihtiyaç duyacak hale geldiğini açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...