Suriye İhvan'ından Riyad kararlarına destek

Düzenleyen:
Suriye İhvan'ından Riyad kararlarına destek

DÜNYA Haberleri

Suriye'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan), Suriyeli muhaliflerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirdiği görüşmede alınan kararlara destek verdiği bildirildi.

Suriye İhvan'ı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Rusya ve İran'ın ülkeyi işgal ettiği bir ortamda, halkın 5 yıla yakın bir süredir çektiği sıkıntıların ve muhalifleri bir araya getirmek için sarf edilen mesailerin ardından Suudi Arabistan'ın Suriyeli devrimci güçleri bir araya getirme çabasının çok önemli olduğuna" işaret edildi. 

Açıklamada, "Temsil oranı ve emniyet teşkilatıyla ilişki mekanizması konusunda farklı görüşlere sahip olsak da, Suriye İhvan'ı olarak bu girişimi takdirle karşılıyor ve Suudi Arabistan yönetimine, Suriye halkını destekleyen tavrından ötürü teşekkür ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Suriye İhvan'ı "üzerinde uzlaşılan, ulusal değerlere bağlı kaldığı sürece Riyad'da oluşturulması kararlaştırılan müzakere yüksek komisyonunu destekleyeceğini" belirtti.

Suriyeli muhalifler, iç savaşı diplomatik yollardan çözebilmek adına toplandıkları Riyad'da perşembe günü, rejimle müzakere için yüksek komisyon kurulması konusunda anlaşmıştı. Suriyeli muhalifler tarafından yayımlanan sonuç bildirgesinde, merkezi Riyad'da olacak komisyonun, geçiş sürecinin başlaması için rejimle müzakere edecek heyeti belirleyeceği kaydedilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...