Sığınmacılar için yeni rota İtalya

Düzenleyen:
Sığınmacılar için yeni rota İtalya

DÜNYA Haberleri

Balkan rotasının kapanması üzerine yeni rota arayan insan kaçakçılarının bahar aylarından itibaren İtalya güzergahını kullanmaya başladıkları öğrenildi.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung’un (FAZ) haberine göre, AB-Türkiye anlaşması nedeniyle yeni güzergâh arayan insan kaçakçıları, nisan ayından itibaren mültecileri Antalya, Mersin ve Atina’dan İtalya’ya götürme kararını hayata geçirdi. İtalya’ya seyahatin 3 bin ile 5 bin avro arasında paketler halinde satıldığı öğrenilirken, mültecilerin uluslararası sulara çıkana kadar gemide, havasız bir ortamda gizlenmek zorunda kaldıkları ifade edildi. Alman gazetenin görüştüğü insan kaçakçıları, haftada iki sefer yapmayı planladıklarını söylerken içlerinden biri, tek seferde 200 kişiyi İtalya’ya götürmek istediğini anlattı. Türkiye ve İtalya arasındaki uzun yolculuğun şimdiye dek az sayıda kişi tarafından tercih edildiği bilinirken, Balkan rotasının kapanması ve AB-Türkiye mülteci anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından mültecilerin bu tehlikeli yolculuğa mecbur hale geldiği aktarıldı. Bu gelişmelerin ışığında İtalyan sahil güvenlik ekipleri, dün, Libya açıklarında 11 ayrı operasyonda 1569 göçmen yakaladı. Hafta sonu boyunca da 1500 kişi kurtarıldı. Associated Press haber ajansı ise, Trablus şehrindeki Gasr Garabuli sahilinde çekilen çarpıcı fotoğraflar yayınladı. Libya Kızı Haçı, Trablus açıklarında bir teknenin batmasını takiben 18 Mart'tan bu yana 18 ceset buldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...