Direniş liderliğinden cumhurbaşkanlığına: Haşim Taçi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Direniş liderliğinden cumhurbaşkanlığına: Haşim Taçi

DÜNYA Haberleri  / AA

Kosova'nın yeni cumhurbaşkanı Haşim Taçi, ülkesinin 1990'lı yılların sonunda verdiği bağımsızlık mücadelesinde Arnavut direniş hareketi olarak kurulan Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (UÇK) siyasi liderlerinden biri olarak çıktığı yolda, devletin zirvesine kadar yükseldi.

Başkent Priştine'deki İskenderbey Meydanı'nda dün düzenlenen törenle cumhurbaşkanlığı görevini Atifete Jahjaga'dan devralan Taçi, bugüne kadar Kosova'ya başbakan, başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı olarak da hizmet etti.

Kosova'nın yeni cumhurbaşkanı Taçi ise bağımsızlık mücadelesinin başından beri sadece Kosova'nın değil, dünya kamuoyunun da yakından tanıdığı bir isim.

Kosova'nın yakın tarihinde üstlendiği kilit roller nedeniyle halkın büyük çoğunluğu tarafından "lider" olarak görülen Taçi, Kosova'daki savaşın ardından UÇK'nın uzantısı olarak kurulan Kosova Demokratik Partisinin 17 yıl boyunca genel başkanlığını üstlendi.

2008-2014 yıllarında başbakan olarak görev yapan Taçi, 2014'teki genel seçimin ardından kurulan koalisyon hükümetinde ise Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...