Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanada'da toplu intihar girişimi

Düzenleyen:
Kanada'da toplu intihar girişimi

DÜNYA Haberleri

Kanada'da yerli kabileler ekonomik yetersizlik sebebiyle intihar girişiminde bulundu. Yerli kabilede 11 üyenin intiharının gerçekleşmesi ile hükümet, acil durum ilan ederek bölgeye tıbbi ve gıda yardımı gönderdi.

Kanada'nın Ontario eyaletindeki 2 bin kişilik yerli kabilede, bir günde 11 kişi intihar girişiminde bulundu. Yaşanan gelişmeler sonrasında bölgede acil durum ilan edildi.

Daily Mail'in haberine göre, Olayın yaşandığı Attawapiskat kabilesinin şefi, son aylarda intihara kalkışanların sayısının çok arttığını açıkladı. Kanada Televizyonu CTV, Eylül ayından bu yana 100'den fazla kabile üyesinin intihar girişiminde bulunduğunu, 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Başbakan Trudeau açıklama yaptı
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Twitter'dan yazdığı mesajında durumun büyük üzüntü verici olduğunu ve yerli halkların yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Kanada Sağlık Bakanlığı da bölgeye, aralarında iki psikoloğun da bulunduğu bir krizle mücadele ekibi gönderdi.
Kanada'nın batısında bulunan bir diğer yerli kabile de iki haftada 140 kişinin intihara kalkışması üzerine geçen ay hükümetten yardım talep etmişti.
Kanadalı yerliler arasında yoksulluk, uyuşturucu bağımlılığı ve tutukluluk oranı, nüfusun geri kalanından çok yüksek. Sayıları yaklaşık 1,4 milyonu bulan Kanadalı yerliler, ülke nüfusunun yüzde 4'ünü oluşturuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...