Kırgızistan’da yeni hükümet kuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kırgızistan’da yeni hükümet kuruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırgızistan'da, Ceenbekov başbakanlığında kurulan koalisyon hükümeti, meclisten güvenoyu aldı.

Kırgızistan meclisi, yeni başbakanı, hükümet programını, hükümet yapısını ve bakanlar kurulunu ayrı ayrı oyladı.

120 sandalyeli meclis genel kurulunda yapılan oylamada, oturuma katılan 115 milletvekilinin tamamı, koalisyon hükümetini oluşturan dört partinin meclis dışından başbakan adayı gösterdiği Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Sooronbay Ceenbekov’un başbakanlığı için "evet" oyu kullandı.

Ceenbekov, oturumda yeni hükümet programını okudu ve milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Hükümet programı, yapısı ve bakanlar kurulu güvenoyu alan Ceenbekov, yaptığı konuşmada, “İnşallah, aldığımız güvenoyunuzun hakkını vereceğiz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Doğru ve şeffaf çalışacağız. Halkın ve devletin çıkarlarını koruyacağız. Size teşekkür ediyorum” dedi.

Ceenbekov'un kardeşi ve Meclis Başkanı istifa etti
Yeni Başbakan Sooronbay Ceenbekov’un kardeşi ve Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov, ağabeyinin başbakanlık görevine aday gösterilmesinin ardından görevi bıraktı.

Kardeş Ceenbekov, meclis yeni başbakanı, hükümet programını ve bakanlar kurulunu onaylamadan önce istifa ettiğini açıkladı.

Kırgızistan'da 30 Nisan 2015'te göreve başlayan koalisyon hükümetinin Başbakanı Temir Sariyev, hakkındaki usulsüzlük iddialarını reddederek görevinden 11 Nisan'da istifa etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...