HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kim Jong-Nam’ın öldürülmesine ilişkin şaşırtan iddia!

Düzenleyen: /
Kim Jong-Nam’ın öldürülmesine ilişkin şaşırtan iddia!
Güney Kore, Kuzey Kore, Kim Jong-un&tt2;un Ağabeyi, Kim Jong-nam, , Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Güney Kore istihbarat servisi, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ın öldürülmesinde 4 Kuzey Koreli hükümet ajanının parmağı olduğunu ileri sürdü.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi'nin (NIS) bir grup milletvekiline yaptığı bilgilendirmede, Malezya polisinin Kim Jong-nam'ın öldürülmesiyle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında şüpheli olarak belirtilen 4 kişinin, Kuzey'in istihbarat organı Güvenlik Bakanlığı'nda görevli olduğu bilgisini aktardığı iddia edildi.

NIS'in gizli bilgilendirme toplantısına katılan milletvekillerinden Lee Cheol Woo, yetkililerin, diğer iki şüphelinin de Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan olduğu bilgisini kendileriyle paylaştığını söyledi.

Toplantıya katılan diğer milletvekili Kim Byeong-ki de NIS yetkililerinin, suikastin Kim Jong-un emriyle yapılan "devlet destekli bir terör organizasyonu" olduğu değerlendirmesinde bulunduğunu aktardı.

Milletvekilleri, NIS'in bilgileri nasıl elde ettiğine ve söz konusu Kuzey Koreli yetkililerin suikastte nasıl bir rol oynadığına ilişkin açıklama yapmadı.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam, 13 Şubat'ta Kuala Lumpur'daki uluslararası havalimanında uğradığı saldırıda hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Endonezya, Vietnam, Malezya ve Kuzey Kore vatandaşı 4 kişi gözaltına alınmıştı. Malezya Emniyet Müdürlüğü, cinayetin planlayıcıları olduğunu ileri sürdüğü 4 kişinin Jakarta-Dubai-Vladivostok üzerinden Pyongyang'a geçtiklerini ve İnterpol aracılığıyla arandıklarını açıklamıştı.

Emniyet yetkilileri geçen çarşamba günü yaptıkları açıklamada, cinayetle bağlantılı olarak Kuzey Kore'nin Malezya Büyükelçiliğinde görevli ikinci sekreter ve Kuzey Kore havayollarında çalışan bir kişinin soruşturma kapsamında sorgulanması talebinin Kuzey Kore Büyükelçiliğine iletildiğini ifade etmişti.

Kuzey Kore, Kim'in öldürülmesinde en büyük sorumluluğun cinayetin işlendiği Malezya'ya ait olduğunu iddia ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...