HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Peru'da 8 büyüklüğünde deprem!

Düzenleyen: /
Peru'da 8 büyüklüğünde deprem!
Peru, Deprem, Haber

DÜNYA Haberleri

Güney Amerika ülkesi Peru'da meydana gelen depremin büyüklüğü değişti, 7.5'ten 8'e yükseldi. Sarsıntı dört ülkede birden hissedildi, AP depremin merkez üssüne yüzlerce kilometre uzaklıktaki başkent Lima'da insanların korkuyla evlerinden dışarı kaçtıklarını bildiriyor. Sosyal medyaya yansıyan ilk görüntülerde, çok sayıda binanın hasar gördüğü yer aldı.

Güney Amerika ülkesi Peru'nun orta kesiminde 8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin büyüklüğünü önce 7.5 olarak duyurdu, ardından 8'e yükseltti.

Yerel saatle 02.41'de meydana gelen sarsıntının büyüklüğünü Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi de 8 olarak veriyor.

Depremin merkez üssü Lagunas köyüne 85 kilometre, derinlik ise 109 kilometre. USGS'nin yayınladığı haritaya göre, sarsıntı Peru'nun yanı sıra Kolombiya, Brezilya ve Ekvador'da da hissedildi.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, depremin merkez üssüne yüzlerce kilometre uzaklıktaki başkent Lima'da insanların evlerinden dışarı koştuklarını bildiriyor. Amazon bölgesindeki birçok şehirde sarsıntıyla birlikte elektrikler kesildi.

Sosyal medyaya yansıyan ilk görüntülerde de, çok sayıda binanın hasar aldığı ve Peruluların yataklarından fırlayıp sokağa koştukları yer aldı.

Peru, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının kenarında yer alıyor. Dünyada en fazla depremin meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...