Dünyanın en zenginlerinden Bill Gates bütün mal varlığını satıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünyanın en zenginlerinden Bill Gates bütün mal varlığını satıyor

DÜNYA Haberleri

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates, tüm mal varlığını satacağını açıkladı. Gates, yazılım ve teknoloji devi Microsoft’un kurucusu olarak tanınıyor.

1.7 trilyon dolarlık değeriyle dünyanın en değerli üçüncü şirketi olan Microsoftun kurucusu Bill Gates, tüm mal varlığını satışa çıkaracağını söyledi. Bill Gates’in 103 milyar dolarlık servete sahip olduğu tahmin ediliyor ve şu anda en zengin yedinci insan olarak gösteriliyor.

Bill Gates, tüm mal varlığını satışa çıkaracak olmasının nedenini ise yardım vakfına bağladı. Eski eşi Melinda Gates ile birlikte Bill & Melinda Gates Vakfı’nı kurup yöneten milyarder, bu yardım kuruluşunun projelerine daha fazla fon sağlamak için mal varlığını satacak.

Milyarder Gates, Microsoft’taki mal varlığının yanı sıra yatırım amaçlı satın aldığı ev ve arsaları da yardım vakfı için satacağını söyledi. Ünlü iş insanı tüm mal varlığını satmasıyla birlikte listelerden adını sildireceğini, çünkü artık bu paraların kendisine ait olmayacağını vurguladı.

Bu arada, Bill & Melinda Gates Vakfı yoksulluk, eşitsizlik ve bulaşıcı hastalıklar gibi toplumsal konularda projeler geliştiriyor.

ARSA SATIN ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Milyarder iş insanı Bill Gates, geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı açıklama ile herkesi şaşırtmıştı. Bütün mal varlığını bağış yapmak için satacağını açıklayan Gates’in kısa süre önce ise arsa satın aldığı ortaya çıktı.

Land Report 100’ün 2022 raporuna göre, Bill Gates ABD’de yaklaşık 275.000 dönümlük tarım arazisine sahip.

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...