Tarihten silemeyince, fotoğrafa yöneldiler: Kubbet'üs Sahra'ya akıl almaz sansür

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tarihten silemeyince, fotoğrafa yöneldiler: Kubbet'üs Sahra'ya akıl almaz sansür

DÜNYA Haberleri

Müslümanların kutsal şehri Kudüs'ün Mescid-i Aksa'dan sonra en önemli ve simge niteliğindeki yapısı Kubbet'üs Sahra Camii'ne İsrail hükümeti tarafından skandal bir sansür uygulandı. Batı Duvarı fotoğrafından Kubbet-üs Sahra photoshopla çıkarılıp, İsrail İçişleri Bakanlığı'na ve Kudüs'teki Bölge Temyiz Komitesi ofisine asıldı.

İşgalci İsrail'in Filistin'e ve kutsal değerlere uyguladığı zulüm ve baskı dur durak bilmiyor. Filistinlileri zorla yerlerinden eden ve asimilasyon ve kıyımlarla bölgedeki varlıklarını tümden silmeye çalışan İşgalci israil, bir skandal daha imza attı. İsrail İçişleri Bakanlığı'nın ofisinde Batı Duvarı fotoğrafından Kubbet-üs Sahra photoshopla çıkarıldı. Kubbet-üs Sahra'nın çıkarıldığı resim, İçişleri Bakanlığı'nın Kudüs'teki Bölge Temyiz Komitesi ofisine de asıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ASTILAR

Haber 7'de yer alan habere göre, üç büyük ilahi dinin kutsal kabul ettiği Kudüs'ü işgal edip sözde başkent yapan İsrail, Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa'nın içinde yer alan Kubbet-üs Sahra Camii'nin fotoğraflarına skandal bir sansür uyguladı.

İsrail İçişleri Bakanlığı'nın ofisinde Batı Duvarı fotoğrafından Kubbet-üs Sahra photoshopla çıkarıldı. Kubbet-üs Sahra'nın çıkarıldığı Batı Duvarı resmi, İçişleri Bakanlığı'nın Kudüs'teki Bölge Temyiz Komitesi ofisine asıldı. Bu sinsi hareket İslam dünyasında büyük tepkiye neden oldu.

Tarihten silemeyince, fotoğrafa yöneldiler: Kubbet'üs Sahra'ya akıl almaz sansür

Görselden Kudüs'ün her noktasından görülebilinen Kubbet-üs Sahra görüntüden çıkarılarak sadece Batı Duvarı resmedildi.

İSLAM MİMARİSİNİN İLK KUBBELİ YAPISI

Kubbet-üs Sahra Camii mimarisiyle kentin simge yapıları arasında yer alıyor. İslam mimarisinin ilk kubbeli yapısı olarak bilinen cami, Emevi halifesi Abdülmelik Bin Mervan tarafından 689-691 yılları arasında inşa edildi. Kutsal yapı Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman dönemindeki restorasyona alınmıştı.

Tarihten silemeyince, fotoğrafa yöneldiler: Kubbet'üs Sahra'ya akıl almaz sansür

KUBBET-ÜS SAHRA ÖNEMİ

Mescid'i Aksa ile Kubbet-üs Sahra karşılıklı olarak aynı avlu içinde yer alırlar. Kubbet-üs Sahra çok görkemli bir kubbeye sahip olduğundan genellikle Mescidi Aksa sanılır. Üstü altın kaplı olan Kubbet-üs Sahra Kudüs'ün her yerinden görülür.

Bir dönem Kubbet-üs Sahra'yı ele geçiren Haçlılar, burayı kiliseye çevirmişlerdir. Daha sonra Selahaddin Eyyubi, Kudüs'ü fethettikten sonra burayı kilise olmaktan çıkararak, cami olarak ziyarete açmıştır. Bugünkü görünümüne ise Osmanlı padişahları tarafından birçok kez yapılan tamirat ve eklemelerle kavuşturulmuştur. Yüzündeki Çiniler tamamen Osmanlı Devleti'nin eseridir.

(Haber7)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...