iPhone iOS 7 jailbreak çıktı - Jailbreak nasıl yapılır GÜNCEL

iPhone iOS 7 jailbreak çıktı - Jailbreak nasıl yapılır GÜNCEL

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

iPhone kullanıcılarının aylardır beklediği gün geldi; artık iOS 7'li iPhone'lar da kırılabilecek. Jailbreak nasıl yapılır.

iPhone kullanıcılarının aylardır beklediği gün geldi; artık iOS 7'li iPhone'lar da kırılabilecek. Apple'ın uygulama mağazası ve koşullarına tabi olmak istemeyen ve kısıtlamalardan kurtulmak isteyen kullanıcıların yıllardır telefonlarını kırma yoluna gittiği biliniyor. Ancak iOS 7 güncellemesine geçen telefonlar için bir jailbreak (kırma yazılımı) çıkmadığından kullanıcılar bir süredir bu sürümü bekliyordu. Jailbreak yazılımını geliştiren Evasi0n isimli hacker, iOS 7 için jailbreak sürümü bugün yayınladı. Bu sürümle birlikte artık iOS 7 yüklü iPhone, iPod ve iPad'ler kırılabiliyor. Jailbreak işlemini yapmak için yapılması gereken tek şey ise iPhone'un bilgisayara bağlanması ve ilgili jailbreak yazılımını bilgisayara kurup uygulamayı çalıştırmak.
JAILBREAK NEDİR
Jailbreak, İngilizce kökenli bir kelime olup, "firar, hapisten kaçış, zincirleri kırma" anlamına gelmektedir. Genelde, Apple'ın iOS işletim sistemi yüklü cihazlarına dayattığı kısıtlamalardan kurtulmak için uygulanan yöntem anlamında kullanılır.

iOS 7 untethered jailbreak nasıl yapılır?

Birinci adım: nbsp;Evasi0n 7 untethered jailbreak nbsp;aracını nbsp;bu bağlantıdan nbsp;indirin.

İkinci adım: nbsp;iOS 7.0 / iOS 7.0.4 nbsp;yüklü olan cihazınız bilgisayara bağlı ve açık olduğuna dikkat edelim. Ayrıca mevcut cihazınızın parola koruması aktif ise veya sim kart parolası aktif ise bunları iptal edip jailbreak uygulamasını çalıştıralım.

evasi0n7-jb-1

nbsp;

Üçüncü adım: nbsp;Jailbreak nbsp;butonunun aktif olduğunu göreceğiz, tıklayalım ve işlemlere başlayalım. Eğer buton aktif değilse cihazın bilgisayar bağlantısını kontrol edin. Bu işlemler sırasında arkanıza yaslanıp aracın işlemleri sürdürmesini bekleyebilirsiniz. Tabi işlemler sırasında cihazın hiç bir tuşuna basmamalısınız…

ios 7 untethered jailbreak 2

Dördüncü adım: nbsp;Cihaz ilerleyen aşamalarda otomatik olarak yeniden başlayacak yine hiç bir tuşa basmaksızın beklemeye devam ediyoruz.

ios 7 untethered jailbreak 3

Beşinci adım: nbsp;Cihaz yeniden başlayıp açıldığında ekran kilidini slaytı yana çekerek açıyoruz ve cihazımızın ekranında Evasi0n 7 isimli uygulamayı görüyor olacağız. Bu uygulamaya tıklayıp yine cihazı uygulamanın işlemini sürdürmesini sağlıyor ve yine hiç bir tuşa basmıyoruz.

ios 7 untethered jailbreak 4

Altıncı adım: nbsp;Yine cihazımız otomatik olarak yeniden başlatılacak, işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz.

ios 7 untethered jailbreak 5

Yedinci adım: nbsp;Cihazımız yeniden açıldı ve yukarıdaki ekranda bize cihazımızı açmamızı söyleyen mesajı veriyor. Bu süre içinde ekranda evasi0n simgesi gelecek ve bir süre bu ekran kalacak. Siz cihaz açıldığında ekran kilidini açıp devam edeceksiniz.

ios 7 untethered jailbreak 6

Sekizinci adım: Artık jailbreak aracı ile işimiz bitti, bundan sonra cihazımızı açtığımızda ekranda nbsp;Cydia nbsp;simgesi geldiğini ve cihazımızın untethered jailbreak yapıldığını görmüş olacağız.

Not: eğer cihazınızı OTA diye tabir edilen, cihazdan direk güncelleme şeklinde iOS 7 güncellemesi ile yükseltenlerde jailbreak esnasında takılma söz konusu oluyor veya elma logosunda kalıyor. İşlemlerden önce mutlaka yedek alın ve mümkünse iOS 7.0.4 güncellemesini iTunes üzerinden yapın. Zaten güncellemeyi daha alt iOS 7 sürümüne iTunes ile yapmışsanız da jailbreakte sorun yaşamazsınız.

Ayrıca Cydia tweak'leri henüz iOS 7 sürümüne uygun değil ve crackli uygulama yüklemeye yarayan Appsync isimli uygulama da henüz güncel olmadığından bu işlemi de yapamıyorsunuz. Bekleyip güncelleme olduktan sonra jailbreak yapmakta uygun olabilir.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...