ÖSYM - YDS Sınav Sonuçları açıklandı / ÖĞREN (2015 YDS SINAV SONUÇLARI)

ÖSYM - YDS Sınav Sonuçları açıklandı / ÖĞREN (2015 YDS SINAV SONUÇLARI)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

YDS sınav sonuçları açıklandı. Merakla beklenen 2015 YDS sonbahar sınav sonuçları açıklandı. YDS sınav sonuçları sorgula, detaylar haberimizde

YDS sınav sonuçları açıklandı. Merakla beklenen 2015 YDS sonbahar sınav sonuçları açıklandı. Öğrenmek için haberimizdeki linke tıklamanız yeterli. YDS sınavı ile gili detaylı bilgiler tg.com.tr'de. YDS SINAV SONUÇLARI tıkla sorgula. 

2015 SONBAHAR YDS SINAV SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

2015 YDS sonbahar sınav sonuçları açıklandı mı? YDS sonbahar sınavı 13 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. YDS sonbahar sınav soruları ise 14 Eylül Pazartesi günü erişimine açıldı. Peki, 2015 YDS sonbahar sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 13 Eylül 2015 Sonbahar YDS sınavı-ÖSYM giriş. 2015 YDS sonbahar sınav sonuçları açıklandı mı?  YDS sonbahar sınavı 13 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. YDS sonbahar sınav soruları ise 14 Eylül Pazartesi günü erişimine açıldı. Peki, 2015 YDS sonbahar sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 

2015 YDS sonbahar sınav sonuçları açıklandı mı?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) soruları, adayların erişimine açıldı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, YDS temel soru kitapçıklarında yer alan soruların, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden adayların erişimine açıldığı duyuruldu. 13 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen Sonbahar YDS sınav sonuçlarının bu hafta ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz karar.com adresinden sizlerle paylaşacağız.

YDS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu

Yabancı Dil Sınavı (YDS) 13 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi.YDS sınav giriş yerleri 3 Eylül Perşembe günü açıklandı. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonbahar dönemi giriş belgeleri erişime açıldı. ÖSYM'nin internet sitesindeki açıklamaya göre yarın yapılacak YDS'ye başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina veya salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Sınav için giriş belgesi gönderilmeyecek, adaylar, sınava girecekleri yer bilgisinin bulunduğu giriş belgesini T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden edinecek. Belgenin üzerinde adayın fotoğrafı, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri bulunacak.

YDS nedir?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilk kez 7 Nisan 2013 Pazar günü gerçekleştirilen merkezi bir lisan sınavıdır.

Yorum ve ilk uyarı: 2012 yılına kadar uygulanan ÜDS ve KPDS, klasik liselerden mezun adaylar kadar, dil eğitimlerini iyi okullarda almış adaylar için de aşılması zor bir engel olmuştur. Geçmişte ÜDS/KPDS'yi gündemlerinin üst sıralarına taşımayan çok sayıda aday, bu nedenle ciddi bedeller ödemek zorunda kalmış, çeşitli kurslarda ve sınav salonlarında değerli zamanlarını yitirmiştir. 12 yıl boyunca uygulanan ÜDS ve 22 yıl boyunca uygulanan KPDS'nin ciddi sınavlar olduğu su götürmez bir gerçektir. Bu iki sınavın devamı niteliğindeki YDS'nin de, aynı ciddiyetle ele alınması gerekir.

 YDS'ye kimler girebilir?

Doçent, doktora ve sanatta yeterlik adayları.

Yüksek lisans programlarına girecek lisans programı mezunları.

Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerden, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek isteyenler.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olup dil tazminatı ya da yurtdışı görev vs. nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.

Öğretim üyesi dışında kalan öğretim görevlisi kadrolarına naklen ya da açıktan ataması yapılacak olanlar.

Yurt dışında öğrenim görüp de diploma denklik işlemleri için YDS sonuçlarından yararlanmak isteyen adaylar.

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar.

Kamu personeli olmak amacıyla KPSS'ye girecek adaylardan, çalışmak istedikleri kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor ya da çalışmayı amaçlamıyor olsa da, yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler. (Not: YDS'ye girebilmek için herhangi bir eğitim kurumundan (lise, üniversite vs.) mezuniyet şartı aranmamaktadır.)

Önemli: Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürmek istedikleri üniversite (enstitü) yetkilileri ile yüz yüze görüşerek, yüksek lisans programları için üniversitenin (enstitünün) YDS sınav sonuçlarını kullanıp kullanmadığını ve eğer kullanıyor ise, bunun şartlarını öğrenmeleri gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...