Reza Miami'de Ebru İstanbul'da

Düzenleyen:
Reza Miami'de Ebru  İstanbul'da

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Tatil için gittiği ABD’nin Miami kentinde gözaltına alınan Azeri asıllı İranlı iş adamı Reza Zarrab, dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

MIAMI İHA
İran’a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşlar adına yüz milyonlarca dolarlık finansal işlemlerde bulunmakla suçlanan Zarrab hakkında 75 yıl hapis isteniyor. Zarrab’ı tutuklatan savcı Preet Bharara, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Rıza Zarrab Manhattan’daki mahkemede Amerikan adaleti ile yüzleşecektir” dedi. Zarrab’ın yakalandığı sırada yanında bulunan eşi Ebru Gündeş, dün İstanbul’a döndü. Gündeş'in avukatı Şeyda Yıldırım "Gözaltına alma uçaktan indiği sırada yapıldı" dedi. Öte yandan ABD yönetiminin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek suçlamasıyla tutuklanan iş adamı Zarrab'ın avukatı Şeyda Yıldırım, müvekkiline yöneltilen suçlamaların ABD'nin kendi koyduğu ve kaldırdığı yaptırımlarla ilgili olduğunu söyledi. Yıldırım, müvekkilinin tutuklanmadığını, gözaltı sürecinin sürdüğünü, kefalet talebinde bulunduklarını ve hakkında "75 yıl isteniyor" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...