SON DAKİKA! havalimanı patlamasında ölenlerin kimlikleri - İSİM LİSTESİ, kimler öldü, ölü sayısı kaç oldu

Düzenleyen:
SON DAKİKA! havalimanı patlamasında ölenlerin kimlikleri - İSİM LİSTESİ, kimler öldü, ölü sayısı kaç oldu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Atatürk Havalimanı patlamasında ölenlerin Kimlikleri belli olmaya başladı. Patlamasında Ölenlerin Kimlikleri nedir. Patlamada kaç kişi öldü, işte ölenlerin isimleri. Atatürk Havalimanı Patlamasında ölü sayısı kaç oldu

Atatürk Havalimanı patlamasında ölenlerin Kimlikleri belli olmaya başladı. Patlamasında Ölenlerin Kimlikleri nedir. Patlamada kaç kişi öldü, işte ölenlerin isimleri. Atatürk Havalimanı Patlamasında ölü sayısı kaç oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan güvenlik zirvesinin ardından İstanbul’a hareket eden Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulunacak. Yıldırım'a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya eşlik etti.

Hayatını kaybedenlerin listesi şöyle:

Çağlayan Çöl

Mustafa Bıyıklı

Erol Eskisoy

Sıddık Turgan

Ferhat Akkaya

Kerime Amiri  - Suudi

Ertan An

Ali Zülfikar Yorulmaz

Serkan Türk

Göksel Kurnaz

Özgül İde

Fathi Bayoudh  - Tunus

Mahmut Mert

Sıdık Peçenek

Umut Sakaroğlu

Mukhiddinov Samat  - Özbekistan

Hüseyin Tunç

Salar Davudi Kohnehshahri  - İran

Taher Misfir H Almalki  - Suudi

Ercan Sebat

Mustafa Husham Saeed

Ethem Uzunsoy

Tevfik Yusuf Haznedaroğlu

Meryem Amiri

Zehra Amiri

Mahmut Çizmecioğlu

Hüda Amiri  - Suudi

Nisreen Hashem Shammad  - Ürdün

Vafika Ali Bilal  - Irak

Adem Kurt

Habibullah Sefer

Murat Güllüce

Abdülhekim Buğda

Abdurrahman Abdullah İbedullah

Muhammed Eymen Demirci

Larysa Tsybaklova  - Ukrayna

Listede 4 kişi için ise H.M. Kadın, H.M. Erkek ve H.M. 15-16 yaşlarında Erkek notları yer aldı.

SON DAKİKA! havalimanı patlamasında ölenlerin kimlikleri - İSİM LİSTESİ, kimler öldü, ölü sayısı kaç oldu



BAŞBAKAN YILDIRIM ATATÜRK HAVALİMANI’NA GELEREK İNCELEMELERDE BULUNDU

 Başbakan Binali Yıldırım, “Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı memleketimizin huzur güvenini tesis ettiği bir dönemde ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçak bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım 36 kişinin hayatının kaybettiği Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Başbakan Yıldırım gazetecilere açıklamalarda bulundu.

''YARALILAR BÖLGEDEKİ DEĞİŞİK HASTANELERDE TEDAVİ ALTINA ALINMIŞTIR''
Başbakan Binali Yıldırım, “ Bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlama sonucu şuana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Ayrıca çok sayıda yaralanma meydana gelmiştir. Yaralılar bölgedeki değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Bu vesile ile hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah’tan rahmet diliyorum yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

''BU SALDIRI MASUM İNSANLARI HEDEF ALAN ALÇAKÇA PLANLANMIŞ BİR TERÖR EYLEMİDİR''
Başbakan Yıldırım; “Değerli arkadaşlar terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı memleketimizin huzur güvenini tesis ettiği bir dönemde ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçak bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülkelerin bütün milletlerin tehdit eden küresel bir olaydır. Ve terörle mücadelede küresel ölçekte karşılıklı iş birliğiyle sürdürebilmelidir. Amacı hedefi ne olursa olsun hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güç ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmayla birbirine kenetlenmesi terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır. Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ
olsun” dedi.

“TERÖR EYLEMİNİN DAEŞ ÖRGÜTÜNCE GERÇEKLEŞTİĞİNİ İŞARET ETMEKTEDİR”
İlk tespitlerin DAEŞ’i gösterdiğini belirten Başbakan Yıldırım, “Arkadaşlarımız hala tespitler yapıyorlar şuana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var yaralılarımızın birçoğu hafif yaralı çok az sayıda durumu ciddi olan yaralılarımız mevcuttur. Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir. Bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir. Havaalanımız 02:00 - 02:20 itibariyle uçuş ve kalkışlara açılmış olup hava trafiği normale dönmüştür” dedi

“HERHANGİ BİR GÜVENLİK ZAFİYETİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”
Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü; “Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Bütün bu detaylar biliniyor. Arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit ettiler. İlerleyen zaman içerisinde olayın oluş şekli, bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki havaalanının gerek gidiş, gerek geliş katında herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini arttıran bir neden olmuştur. Bunun da bilinmesi lazım.  Kaçan terörist olduğu değerlendirilmiyor ama her ihtimal bütün ayrıntılarıyla dikkate alınıyor. Her üç canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattığı yönünde ilk bulgular mevcuttur. Daha fazla detay yapılan çalışmalar sonunda ortaya çıkacaktır. Tespit çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde açıklanacak. Yaralı olan güvenlik görevlilerimizin olduğunu söyleyebilirim. Muhtemelen yabancı uyruklu da var, vatandaşlarımız da var. Daha fazla detay veremiyoruz.”
Başbakan Binali yıldırım açıklamanın ardından havalimanındaki taksiciler kooparatifine gelerek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Binali Yıldırım burada yaptığı taksicilere yaptığı açıklamada “Başınız sağolsun diyorum. Milletimizin başısağolsun. Aslında bu kahpece saldırı milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine karşı yapılmıştır. Terörün dini, milleti olmadığı, amacının korku salmak, masum insanların hayatına son vermek olduğu bu olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.



HAVALİMANI ÖNÜNDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

ATATÜRK Havalimanı’nda 36 kişinin ölümüne neden olan canlı bomba saldırısının ardından yakınlarından haber alamayanlar havalimanına koştu. Endişeli bekleyişin ardından yakınlarına kavuşanlar gözyaşlarına boğuldu.

Patlamanın ardından polis havalimanı çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Havalimanına çıkan bütün yollar belli bir süre araç trafiğine kapatıldı. Patlamadan habersiz havalimanına gidenler ile patlama nedeniyle yakınların merak edenler polisin yolu kapattığı noktalardan yürümek zorunda kaldı. Havalimanın girişinde çevik kuvvet ekipleri görevliler dışında kimsenin içeri girmesine izin vermedi. Yakınlarından haber alamayınca havalimanına gelenlerden bazı kişiler polisle tartıştı.

TAHLİYE SAATLERCE SÜRDÜ

Bu sırada polis ekipleri havalimanın tahliye etmeye başladı. Dışarı çıkarılan yolculardan bazılarını yakınları, kafile halinde İstanbul’la gelen turistleri turizm firmaları alarak otellere taşıdı. Patlama anında dünyanın 4 bir yanına gitmek için uçaklarını bekleyen binlerce kişi ise sıra halinde belediye otobüslerine bindirilerek çevredeki otellere götürüldü. Turistlerden bazıları yeterince bilgilendirme yapılmadığı için ne yapacaklarını şaşırdı. Bazıları polisten bilgi almaya çalışırken, bazıları da yol kenarlarındaki yeşil alanlarda beklemeye başladı. Tahliye işlemi sabah saat 03.00 sıralarında tamamlandı. Yine de havalimanı çevresinde yüzlerce kişi buldukları yeşil alanlara oturarak beklemeyi sürdürdü.

TELEFONLA ULAŞAMADIĞI KIZINI KARŞISINDA GÖRÜNCE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kızının havalimanında çalıştığını ve kendisine telefonla ulaşamadığını söyleyen bir kadın içeri girmek için uzun süre polise dil döktü. Ancak polis kimsenin içeri alınmadığını belirterek kadına izin vermedi. Yaklaşık yarım saat havalimanı girişinde merakla bekleyen kadın kızının içerden çıktığını görünce gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra kızına sarılan kadın evinin yolunu tuttu. Dışarıda birçok kişi endişeyle beklerden, olay yaşayanlardan bazıları yakınlarını gördüklerinde gözyaşlarına boğuldu.

Öte yandan polis yakınlarına ulaşamayan bazı kişileri hastanelere yönlendirdi.

PATLAMA SONRASI THY’DEN BİLET AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı sebebiyle bilet değişim ve iptallerinde kolaylık sağlanacağı belirtildi.
Açıklamada ‘28 Haziran-05 Temmuz 2016 tarihleri arasındaki İstanbul Atatürk Havalimanı varışlı ve çıkışlı tüm seferlere kayıtlı yolcuların, 31 Temmuz 2016 tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla tüm rezervasyon ve güzergâh değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır’ denildi.
“BİLETLER İÇİN ÜCRETSİZ İADE MÜMKÜN OLACAK”
Ayrıca bunun yanı sıra hiç kullanılmamış biletler için ücretsiz iade mümkün olacak. Bilet süresini uzatmak isteyen yolcular ise herhangi bir ücret farkı ve ceza ödemeksizin biletin geçerliliğini 31 Temmuz’a kadar uzatılabilecek. Yolcular seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumları THY’nin web sitesi veya çağrı merkezimizden öğrenebilecekler.


BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Başbkana Binali Yıldırım'ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

Saat 21:00- 22:00 sularında meydana gelen saldırıda 36 kişi hayatını kaybetmiştir.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça planlanan bir terör eylemidir. Ülkemizin terörle mücadele ettiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı, vatandaşlarımızın güvenliğini büyük ölçüde sağladığı bir dönemde, ve komşularımızla ilişkilerimizin normallşeme döneminde meydana gelmesi manidardır.

Binali Yıldırım, hayatını kaybeden 36 vatandaşa ek olarak da 3 canlı bomba eylemcisinin de öldüğünü belirtti.

TİCARİ TAKSİYLE GELDİLER, EMARELER IŞİD'İ GÖSTERİYOR

Teröristler ticari taksiyle havalimanına gelerek eylemini gerçekleştirdiğini belirten Yıldırım, saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirdiğine dair emareler olduğunu söyledi.

Gerek gidişi gerek geliş istikametinde havalimanında güvenlik zaafiyeti bulunmadığını söyleyen Yıldırım, teröristlerin yanında silah bulundurmasının olayın  vehametini artırdığını söyledi.

KAÇAN BİR TERÖRİST OLABİLİR

Yıldırım, kaçan bir terörist olduğu iddiasının değerlenirilmekte olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Yıldırım, hayatını kaybedenlerin arasında yabancı uyrukluların olduğunu da belirtti.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler Adli Tıp Kurumuna getiriliyor. Saat 01. 30 itibari ile 4'ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi.
 Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısında ölenlerin kimlikleri

4 ERKEĞİN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Kimlik tespit çalışmaları da hızla sürüyor. 4 erkeğin kimlikleri tespit edildi. Bunlar yer hizmeti görevlisi Çağatay Çöl, Sadık Petek (47) Mehmet Mert (30) veEthem Uzunsoy (43)
Adli Tıp'ta da cenazelerin yakınlari teşhise girmeye başladı. Şu an 3 kişi resmi olarak teşhis edildi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: 36 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ ARTI 3 DE CANLI BOMBA EYLEMCİSİ

Başbakan Binali Yıldırım, özel uçak "CBK" ile saat 01.50'de İstanbul'a geldi. İncelemeleri sonrası açıklama yapan Başbakan Yıldırım 36 kişinin hayatını kaybettiğini buna ek olarak da 3 canlı bombanın öldüğü söyledi.

Atatürk Havalimanı uçuşlara açıldı

İstanbul'da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 2 ayrı patlama meydana geldi. Patlama sonrası yaşanan İlk belirlemelere göre 36 kişi hayatını kaybetti. Atatürk Havalimanı üzerinde oluşan yoğun trafik bölgeye yakın havalimanlarına yönlendiriliyor. Öte yandan, gece saat 03.00'te açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havaalanı'nın hava trafiğine açıldığını duyurdu.

Terör saldırısının ardından uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı olayın ardından yaklaşık 5 saat uçuş trafiğine yeniden açıldı.

Yaşanan saldırının ardından İstanbul'un üzerinde yoğun bir uçak trafiği oluştu. O görüntü radarlara böyle yansıdı.


ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRIDAN 5 SAAT SONRA UÇUŞ TRAFİĞİNE AÇILDI

Atatürk Havalimanı'nda dün saat 22.00 sularında kapatılan ve yaklaşık 5 saat süreyle kapalı tutulan uçuşlar, 02.20'te tekrar uçuş trafiğine açıldı.

Atatürk Havalimanı'na ilk olarak Türk Hava Yolları'nın TK25 sefer sayılı Taipei uçağı iniş gerçekleştirdi. İlk inişi takiben aynı havayolunun TK85 Manila ve TK91 sefer sayılı Seul uçakları sırayla havalimanına indi.   

Öte yandan, gece saat 03.00'te açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havaalanı'nın hava trafiğine açıldığını duyurdu.

SALDIRI SONRASI 5 SAAT UÇAKTA BEKLEDİLER

Terör saldırısının gerçekleştiği saatlerde Atatürk Havalimanı'na inen uçaklardaki yolcular saatlerce apronda beklemek zorunda kaldı. Havalimanın uçuş trafiğine açılmasının ardından uçaklarda bekleyen yolcular otobüslerle Atatürk Havalimanı'na getirildi. Apronda uçaklarda bekleyen yolculardan Sinem Maki, “ Biz 4 saat bekledik. Bize 'Bombalı saldırı oldu dışarı çıkılmasına izin verilmiyor' dediler beklettiler bizi" dedi. Hülya Yalçın da, “Fransa'dan geliyoruz. 22.30'da indik. Bu saate kadar da uçağın içindeydik. Uçakta Saldırıya uğradık' dediler. 4-5 saat bekledik" diye konuştu.

THY'DEN KULLANILMAYAN BİLET AÇIKLAMASI

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından Türk Hava Yolları (THY) yolcularına yönelik aldığı bazı kararları duyurdu.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, meydana gelen terör saldırıları nedeniyle, 28 Haziran-5 Temmuz'da Atatürk Havalimanı varışlı ve çıkışlı tüm seferlere kayıtlı yolcuların, 31 Temmuz'a kadar işlem yaptırmaları kaydıyla tüm rezervasyon ve güzergah değişiliklerini ücretsiz yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, "hiç kullanılmamış biletlerin ücretsiz iade yapılacağı" ifade edilerek, şunlar kaydedildi.

"Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi ücretsiz yapılacaktır. Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 31 Temmuz 2016 (dahil) tarihine kadar uzatılabilecektir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumları web sitemizden veya çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz."

SABİHA GÖKÇEN'DE UÇUŞ YOĞUNLUĞU

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırının ardından havadaki uçakların yönlendirildiği Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu ve uçak yoğunluğu yaşandı.
Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırının ardından uçuşlar Sabaiha Gökçen ve çevre illerdeki havalimanlarına yönlendirildi. Uçuşların Sabiha Gökçen'e yönlendirilmesiyle burada yoğunluk yaşandı. Uçakların peş peşe alana indiği görülürken uçuş pistlerinin uçaklarla dolduğu gözlendi. Uçuşların buraya yönlendirilmesiyle vatandaşlar da yakınlarını karşılamak üzere bu alana akın etti. Vatandaşlar burada uzun süre yakınlarını beklerken teröre lanet okudular. Havalimanındaki yoğunluk sürerken saldırının ardından emniyetin burada aldığı önlemlerinde arttığı gözlendi.

ADNAN MENDERES HAVALİMANINDA ÜST DÜZEL GÜVENLİK ÖNLEMLERİ  

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı sonrasında güvenlik önlemleri arttırıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanı girişinde tüm arabalar teker teker aranırken, içeride de özel harekat polisleri de devriye geziyor.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki güvenlik önlemeleri, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen patlamaların ardından üst seviyeye çıkarıldı. Havalimanı girişindeki polis noktasında araçlar teker teker aranırken, İç hatlar ve dış hatlarda ise çevik kuvvet ve özel hareket polisleri devriye geziyor. Alınan güvenlik önlemlerinin ardından saldırı nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı’na inemeyen 11 uçağın İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yönlendirildiği öğrenildi.

4 partiden hain terör saldırısına kınama

Ak Parti, CHP, HDP ve MHP İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda açıklama yaptı.

Grup başkanvekilleri yaptıkları açıklamalarda saldırıyı kınayarak birlik çağrısı yaptı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken,  "Vahim olan dış istihbarattan ve devletlerden terör olaylarının gelişeceği bilgileri bugün yazılıp çizilmişti" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: "Terörün şehirlerin kalbine inmesi gerçekten düşündürücü" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Bu topyekûn saldırıya karşı yine ülke olarak Türkiye olarak topyekûn bir mücadele yürütmeliyiz. Başkanlıktı vs. bu yola baş koyduk söylemleri terk edilmeli baş koymamız gereken Türkiye’nin birliğidir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Saldırı Türkiye'nin istikrarını hedef alan bir saldırı" dedi.

AK PARTİ: SALDIRI TÜRKİYE'NİN İSTİKRARINI HEDEF ALAN BİR SALDIRI

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Saldırı Türkiye'nin istikrarını hedef alan bir saldırı. Türkiye'yi zayıf düşürmeye çalışan bir terör saldırısı. Türkiye güçlü bir devlettir hiçbir zaman teröre, teröriste teslim olmaz. Olmayacaktır. Terör ile mücadelemizi düşürmeyecek artıracaktır" dedi.

CHP: TERÖRÜN ŞEHİRLERİN KALBİNE İNMESİ GERÇEKTEN DÜŞÜNDÜRÜCÜ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Sayın bakanın verdiği bilgiler dışında gayri resmi kanallardan bize değişik bilgiler geliyor. Elbette hükümetin dediğine şu anda itibar etmek durumundayız. Vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Türkiye'nin kalbine, birliğine, bütünlüğüne yapılan bir saldırı. Saldırı kim yaparsa yapsın lanetliyoruz. Bu olay sıradan bir olay değil. Türkiye'nin en iyi korunan bir havalimanında böylesine bir saldırının gerçekleşmesi, terörün şehirlerin kalbine inmesi gerçekten düşündürücü. Çok ciddi dersler çıkartılması gereken sonuçları var. Nasıl oluyor da terör bu denli iyi korunan havalimanına girebiliyor. İktidarın da düşünmesi gereken bir değerlendirme. Terörün gündemden çıkarması için üzerimize düşen  her türlü katkıyı yapacağımızı yeniliyorum" açıklamasında bulundu.

HDP: ÜZÜNTÜ İLE OKUDUK

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken saldırıyı kınayarak şu ifadeleri kullandı:

"Basına düşenhaberlere göre şu anda İstanbul'da ard arda patlamalar ve silah sesleri olduğu yönündeki haberleri üzüntü ile okuduk. Her birimizin çalışma programı için kullandığı havaalanına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu konu ile ilgili hükümet bilgilendirme yapmalı. Saldırılar yapılırkenAtatürk Havalimanı gibi bir yerde bombalar patlarken bu ülkenin hükümeti, içişleri bakanı, istihbaratı, emniyeti ne yapıyor onu da merak ediyoruz.

VAHİM OLAN DIŞ İSTİHBARATTAN TERÖR OLAYLARININ GELİŞECEĞİ BİLGİLERİ BUGÜN YAZILIP ÇİZİLMİŞTİ

Vahim olan şu, dış istihbarattan, dış devletlerden bazı terör olaylarının gelişeceğine dair bilgiler de bugün yazılıp çizilmişti. Buna rağmen ülkenin kalbi sayılan bir havaalanında  bu tarz hadisler yaşanıyorsa, burada gerçekten çok vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Cenazeler yerdeyken çok ağır siyasi değerlendirmeler yapmak ahlaki olmaz. eleştiri haklarımızı saklı tutuyoruz. Bütün halklarımıza geçmiş olsun."

MHP: TÜRKİYE BÜTÜNÜYLE SALDIRI ALTINDADIR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Neredeyse her saat kapsamlı bir terör saldırısı altındayız. Türkiye bütünüyle saldırı altındadır. Hedeftedir. Bu topyekûn saldırıya karşı yine ülke olarak Türkiye olarak topyekûn bir mücadele yürütmeliyiz. Bu mücadele kararlı, kapsamlı olması gerekiyor. Mevcut hükümeti de bu hadiselere birinci derecede odaklanıp kendi siyasi çıkarlarına yönelik çalışmaları bir tarafa bırakması ve milletin gündeminde olmayan başkanlıktı vs. bu yola baş koyduk söylemlerini terk etmesini bekliyorum. Cumhurbaşkanın, başbakanın, bakanlar kurulunun ve hepimizin baş koymamız gereken bir tek şey varsa Türkiye Cumhuriyeti'nin  varlığı, milletin birliğidir. Terör hedeflerinin içten ve dıştan kaynaklanan bu hedefleri bertaraf etmek için" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...