Tavlaşoğlu: "Bu aktivitelerin olmasını çok istiyorduk"

Düzenleyen:
Tavlaşoğlu: "Bu aktivitelerin olmasını çok istiyorduk"

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği "Büyükşehir Yaz Spor Okulları" projesi kapsamında 3 bin öğrenciye 16 branşta spor eğitimi verilecek.

 Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği "Büyükşehir Yaz Spor Okulları" projesi kapsamında 3 bin öğrenci, 16 branşta spor yapma olanağı bulacak.

Proje kapsamında yaşları 7-14 arasındaki 3 bin çocuğa, 26 eğitmen tarafından futbol, yüzme, buz pateni, jimnastik, voleybol, tenis, okçuluk, karate, kick boks, masa tenisi, basketbol, bisiklet, curling, satranç, buz hokeyi ve kano gibi spor branşlarında kurs verilecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Olimpiyat Parkı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yüksek irtifa kamp merkezine sahip kente birçok spor kulübünün kamp yapmak için geldiğini söyledi.

Şehrin rakımı ve iklimi nedeniyle yaz aylarında spor yapmaya uygun olduğunu ifade eden Tavlaşoğlu, "Kamp merkezi sayımızı artırdık. Yurt içi ve yurt dışından futbol takımlarının Erzurum'da gelip kamp yapmalarını istedik. Ayrıca Erzurum atletizm konusunda da bulunmaz bir yer. Erzurum havası, iklimi ve doğası ile bütün sporların yapılabileceği bir yer." dedi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin iş birliği ile sportif aktiviteler yapmak istediklerini dile getiren Tavlaşoğlu, yaz spor okullarına Erzurumluların ilgisinin arttığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz yaz spor okullarına Erzurum halkı daha fazla ilgi gösterdi. Biz de öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirmesi açısından 16 ayrı branşta 26 hoca ile kurslar düzenledik. 3 bin Erzurumlu kardeşimiz müracaat etti. Bu branşlardan kendilerine uygun olan spora müracaat eden vatandaşlarımızın konumu dikkate alınarak değerlendireceğiz. Çocuklarımızı her gün evlerinden belediyenin kendi otobüsüyle güvenli bir şekilde alacağız ve kurs bitiminde tekrar belirlenen yerlere bırakacağız."

 "Bu aktivitelerin olmasını çok istiyorduk"

Çocuğunun kursta eğitim alması için başvuru yapan Sema Özdemir, belediyenin düzenlediği aktiviteyi duyunca kayıt yaptırmak istediğini söyledi.

Özdemir, "Çocuğumu yüzme kursuna yazdırdım. Böyle güzel aktivitelerin olmasını çok istiyorduk. Çocukların gelişimi açısından da ileriye dönük düşünceleri açısından da çok güzel bir şey." dedi.
Öğrencilerden Aleyna Nur Özmen ve Onur Gedikli de yaz tatilinde boş zamanlarını değerlendirecekleri sportif çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.Tavlaşoğlu: "Bu aktivitelerin olmasını çok istiyorduk"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...