Krep nasıl yapılır? | Krep tarifleri | Kahvaltılık tarifleri

Düzenleyen:
Krep nasıl yapılır? | Krep tarifleri | Kahvaltılık tarifleri

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Krep nasıl yapılır? Krep tarifleri Kahvaltılık tarifleri... Hem yapımı kolay, hem de kahvaltıda ve çay yanında en lezzetli tariflerden olduğu için krep her zaman sofraların vazgeçilmezlerinden... Peki Krep nasıl yapılır? İşte lezzetli ve pratik kahvaltılık tarifi olan krep tarifi...

Krep nasıl yapılır? Krep tarifleri Kahvaltılık tarifleri... Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez kahvaltılık tariflerinden olan krep, hem yapımı kolay ve pratik, hem de birçok şeyin yanına yakışıyor. Krep yapmak isteyenler ve özellikle krep yapmayı ilk defa deneyecek olanlar internet üzerinden "Krep nasıl yapılır?, Krep tarifleri Kahvaltılık tarifleri" gibi başlıklarla krep yapımını öğrenmeye çalışıyor. Biz de içeriğimizde sizler için pratik ve lezzetli bir krep tarifi derledik. İşte en lezzetli kahvaltılık tariflerinden krep tarifi...

Krep nasıl yapılır? | Krep tarifleri | Kahvaltılık tarifleri

Malzemeler

2 yumurta

2 su bardağından daha az un

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

Tercihinize göre tereyağı ya da sıvı yağ

Damak zevkinize göre, mantar, zeytin ve baharat ilavesi de yapabilirsiniz.

Hazırlanışı

Derin bir tencerede un, süt ve suyu pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çırpın. Bu aşamadan sonra yumurtaları ekleyerek çırpma işlemini sürdürün. Malzemelerin, kek hamurundan daha akıcı bir kıvama gelmesini sağlayın.

Tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ ilave ederek tavayı ısıtın. Hazırladığını karışımı kepçe yardımıyla tavaya dökerek yaymaya başlayın. Hamurun her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.

İstediğiniz kıvama geldiğinde ocağı kapatın. Son olarak zevkinize göre bir sunum hazırlayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...