- Türkiye'den Afganistan'a kütüphane desteği!
1 saat 2 dakika önce

Türkiye Afganistan'daki kütüphanenin temellerini attı! Bamyan Üniversitesi'ne TİKA'yla destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'da Bamyan Üniversitesi için inşa edeceği kütüphanenin temelini attı.
 - Erdoğan'dan LGS mesajı! Sınava 1 milyon öğrenci girecek
17 saat 15 dakika önce

Erdoğan'dan LGS mesajı! Sınava 1 milyon öğrenci girecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın sabah saat 10.00'da LGS'ye girecek öğrenciler için paylaşımda bulundu. Erdoğan, "LGS’ye girecek evlatlarımızın gözlerinden öpüyor, her birine başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.
 - 1 milyon öğrenciye son uyarılar
18 saat 25 dakika önce

LGS'ye saatler kaldı, uzmanlar açıkladı! 1 milyon öğrenciye son uyarılar

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin gireceği LGS sınavına saatler kaldı. Uzmanlar sınav öncesi öğrenciler için son uyarılarda bulundu. Özellikle heyecanın bastırılması için gerekenler bir bir açıklandı.
 - Fahiş kitap parası isteyen okul müdürüne emsal ceza
01 Haziran 2024 - 08:47

2 bin liralık kitap setine 14 bin 500 lira istedi! Okul müdürüne emsal ceza talebi

2 bin TL'lik kitap seti için veliye 14 bin 500 TL fatura çıkaran okulun müdürüne, ‘Görevi kötüye kullanmak'tan 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.
 - İTÜ Anadolu Lisesi için MEB yeni yer arayışında
01 Haziran 2024 - 02:47

İTÜ Anadolu Lisesi için MEB yeni yer arayışında

Milli Eğitim Bakanlığı, tepkilerin ardından İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) için harekete geçti. Kapatılması gündeme gelen İTÜ Anadolu Lisesi için bakanlık yeni yer arayışında olduğu öğrenildi.
 - Okul dışı mezuniyete bakanlık el koydu
01 Haziran 2024 - 02:43

MEB’den tepkiler sonrası dikkat çeken genelge! Okul dışı mezuniyete bakanlık el koydu

Mezuniyet günü etkinliklerine ilişkin MEB tarafından yayınlanan genelgeyle törenlerde şatafata izin verilmeyecek ve veli izni alınacak.
Eğitim - Eğitim
31 Mayıs 2024 - 17:35

İmam Hatip öğrencilerinden Kudüs bildirisi: Selahaddin Eyyubi’nin ruhuyla geleceğiz

İstanbul’da eğitim gören İmam hatip lisesi öğrencileri bir araya gelerek ortak bir bildiri yayınladı. “Kudüs Bildirisi” adı altında tüm gençleri küresel intifadaya çağıran bildiride, “İslam'ın ve insanlığın umudu olmaya gayret edeceğiz. Biz çalışacağız, biz uğraşacağız” ifadelerine yer verildi.
Eğitim - Eğitim
30 Mayıs 2024 - 17:31

Boğaziçi’nin başarılı kimya profesörü Birleşik Kraliyet Bilimler Akademisi’nde!

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Amitav Sanyal, Birleşik Krallık Kraliyet Bilimler Akademisi’nin Kimya Topluluğu’na (Royal Society of Chemistry) “Fellow” üye olarak seçildi. Dünyanın farklı ülkelerinden 200 üyesi bulunan Fellow grubu, global kimya topluluğunu güçlendirirken bilim politikalarının şekillenmesinde etkili oluyor.
Eğitim - Eğitim
30 Mayıs 2024 - 16:51

“MBA Programlarımız 11 Ayda Hedefe Ulaştırıyor”

Farklı sektörlerden genellikle orta ve üst düzey kadrolarda çalışanların tercih ettiği Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA Programı; eğitimci kadrosu, akademik programı ve oluşturduğu akran öğrenmesi mekanizmasıyla dikkat çekiyor.
 - Öğretmenler merakla bekliyordu, tarih belli oldu
30 Mayıs 2024 - 11:12

Öğretmenlerin yer değiştirme başvuruları 3 Haziran'da başlayacak

MEB, kadrolu öğretmenlerin yer değiştirme başvurularının 3-7 Haziran tarihleri arasında alınacağını aktardı. Atamalar 11 Haziran'da ilişik kesme işlemleri ise 14 Haziran itibarıyla yapılacak. 
Eğitim - Eğitim
30 Mayıs 2024 - 02:03

Yılda 1.500 çocuğa nitelikli eğitim verilecek... TEGV’in Gaziantep öğrenim birimi açıldı

TEGV Gaziantep Öğrenim Birimi hizmete başladı. Yılda 1.500 çocuğa nitelikli eğitim verilmesi planlanan birimin açılışı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katıldığı törenle gerçekleştirildi.
 - Son viraja dikkat! Eğitimciler tüyo verdi
30 Mayıs 2024 - 01:56

LGS için son uyarılar... 1 milyon öğrenci pazar günü sınava girecek

1 milyon öğrencinin geleceğine yön verecek LGS bu pazar günü gerçekleşiyor. Ortaokuldan liseye geçecek öğrenciler hayallerindeki okul için ter dökecek. Peki son virajda öğrenci ve veliler neler yapmalı? Eğitimciler son tüyoları verdi.
 - Müfredat tamam, sıra en önemli safhada
30 Mayıs 2024 - 01:53

Formatör öğretmenler devrede! Yeni müfredat tamam, şimdi en önemli safhaya geçildi

Müfredatı hazırlayan uzman ve akademisyenler öncülüğünde formatörler eğitildi. 9 bin formatör, eski ile yeni müfredatın farkını öğretmenlere aktaracak.
 - Meslek liseliler kapı kapı gezerek gönülleri fethediyor
29 Mayıs 2024 - 10:28

Meslek liseliler kapı kapı gezerek gönülleri fethediyor! Öğrencilerden örnek proje

Kilis'te meslek lisesi öğrencileri, muhtaç ailelerin evlerinin bakım ve tamirini yapıyor, eskiyen tesisatlarını yeniliyor. Metal, elektrik ve mobilya bölümlerinde eğitim gören öğrencilerden oluşan mobil ekip, öğretmenlerinin de desteğiyle kapı kapı gezerek gönülleri fethediyor.
Eğitim - Eğitim
28 Mayıs 2024 - 15:13

MEB duyurdu: Okullar ne zaman açılacak? İşte 2024-2025 takvimi...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimini açıkladı. Buna göre okullar 9 Eylül Pazartesi günü açılacak. Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek.
 - YÖK'ten 'Filistin' kararı! Başvuru süreci başlıyor
27 Mayıs 2024 - 13:00

YÖK'ten 'Filistin' kararı! Erol Özvar 'kapılarımız açık' diyerek duyurdu: Başvuru süreci başlıyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batılı üniversitelerde Gazze'deki katliamlara karşı çıktığı için işini kaybeden bilim adamlarına ve öğrencilere kapılarının açık olduğunu belirtti, yakın zamanda duyuru düzenleyeceklerini bildirdi.
 - "Bu fırsatı kaçırmayın"
26 Mayıs 2024 - 18:17

İslam Memiş, altın yatırımcıları için fırsat tarihini açıkladı

Rekor üzerine rekor kıran altında, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümü sonrası iniş çıkışlar yaşandı. Fed tutanaklarına da işaret ederek altın yatırımcılarını uyaran İslam Memiş, "O yüzden düğün yapacaklar, altın borcu olanlar, altın yatırımı yapacak olanlar bu alım fırsatını değerlendirmeli" açıklamasında bulundu.
Eğitim - Eğitim
25 Mayıs 2024 - 19:49

Okul Aile Birliği Çalıştay’ı ÖNDER’de yapıldı

Ailenin eğitimdeki rolünün artırılması ve okul aile birliklerinin aktif hale getirilmesi için yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. ÖNDER tarafından düzenlenen Okul Aile Birliği Çalıştayı’nda ortaya konan veriler rapor olarak ilgili mercilere iletilecek.
Eğitim - Eğitim
24 Mayıs 2024 - 14:04

LGS'ye girecekler dikkat! Sınav giriş belgeleri yayımlandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran Pazar günü yapılacak merkezi sınavın giriş bilgileri yayımlandı. LGS'ye girecek öğrenciler, sınav giriş belgelerini e-Okul sistemi üzerinden alabilecek.
Eğitim - Eğitim
23 Mayıs 2024 - 14:43

YKS'ye girecekler dikkat! Sınav giriş belgeleri erişime açıldı

8-9 Haziran'da yapılacak YKS sınav giriş belgeleri, ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı
 - Bakanlık 'muzır yayın' ilan etti
22 Mayıs 2024 - 10:47

Bu kitaplara dikkat! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 kitabı muzır yayın ilan etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Disney Esrarengiz Kasaba Günlük 3", "Farklı Olmaya Cesaret Eden Erkek Çocuklarına Hikayeler" ve "Yaramaz Evin Yeni Misafirleri" isimli kitapları muzır yayın ilan etti.
Sona Git