LGS'ye girecek öğrenciler dikkat: İşte sınav öncesi son taktikler ve yapılması gerekenler...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
LGS'ye girecek öğrenciler dikkat: İşte sınav öncesi son taktikler ve yapılması gerekenler...

EĞİTİM Haberleri

Liseye Geçiş Sınavı için zaman geldi çattı. 4 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan LGS öncesinde uzmanlardan adaylara önemli tavsiyeler geldi. Sınavdan önce bu hususlara dikkat etmek öğrencilerin başarısı üzerinde ciddi düzeyde etkili olabilir. İşte detaylar...

LGS için geri sayım başladı. 8. sınıf öğrencileriyle velilerin büyük bir heyecanla beklediği LGS bu sene 4 Haziran 2023 Pazar gününde iki oturum olarak yapılacak.

Peki LGS'ye girecek olan öğrencilerin sınav öncesinde yapması gerekenler neler? İşte LGS öncesi son taktikler, öneriler ve yapılması gerekenler...

LGS ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER, SON TAKTİKLER...

LGS öncesi yapılması gerekenler listesi aslında çok karmaşık değil. Sınav başarısı üzerinde ciddi bir etkisi olabilecek uzman önerilerini dikkate almakta yarar var. 

İlk görev ebeveynlerin: Sakin kalın

Ebeveynlerin çocukların kaygı ve stresle başa çıkabilmeleri için başta kendilerinin sakin kalarak evlatlarına güvendiğini ona hissettirmesi ancak bir baskı ile sorumluluk yüklememesi gerekiyor. Bu yüzden ailelerin bu birkaç gün kala çocuklara zaten kaygılı olan döneminde daha da stres yaptırmamaları büyük bir önem taşıyor.

Ders çalışmayı bırakmak için belirli bir saat yok!

Sınavdan şu kadar süre önce ders çalışmayı artık bırakın gibi kimi eğitimcilerin yorumları olsa da eğer çocuk kendisini ve kafasını test çözerek meşgul edebiliyorsa zihnini çok yormadan bu rahat olduğu metodu uygulayabilir.

LGS'ye girecek öğrenciler dikkat: İşte sınav öncesi son taktikler ve yapılması gerekenler...

Dışarıdan yemek yemeye kısa bir süre ara verin

Sınava girmeden dışarıdan beslenme alışkanlığınız varsa kısa bir süre ara vermeniz beslenme düzeninizle ilgili risk almamanız yararlı olacaktır. Ev yemekleri ve sıvı gıdalarla son günlerde beslenmek mide sağlığınızı koruyacak ve sınav esnasında bir sürprizle karşılaşmamanıza yol açacaktır. 

Geç saatlerde uyumayın

Eğer geç uyuma alışkanlığınız varsa uyku saatinizi düzenlemeniz için geç olmadan harekete geçin. Sınav sabahına geceden yorgun ve az uyumuş bir şekilde başlamak ciddi bir risk oluşturabilir.

Çok kalabalık bir şekilde okula gitmeyin

Aileler bu günde evlatlarına destek olmak isteyebilirler ancak çok kalabalık gruplar halinde sınavın olacağı okula gitmek yerine 1-2 kişi ile gitmek çocuk için çok daha faydalı olacaktır.

Geç kalmayın 

Sınavların değişmeyen manzaraları geç kalmak şüphesiz. Gerekirse bir gün önceden aynı saatte yola çıkıp süreyi hesaplayabilirsiniz ancak her durumda sınav sabahı trafiği de dikkate alıp çok daha erken yola çıkmanızda yarar var.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...