Marmara balıkçısının yüzü güldü

/ Kaynak: AA
Marmara balıkçısının yüzü güldü

Ekonomi Haberleri  / AA

Marmara Denizi'nde 3 gün etkili olan fırtınadan sonra denize açılan balıkçılar, bol miktarda hamsi, palamut ve lüferle kıyıya döndü.

Balıkesir Bölgesi Su Ürünleri Üreticiler Birliği Başkanı Nihat Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumasının, deniz suyu sıcaklığını da 1-2 derece düşürdüğünü söyledi.


Bu şartların, balıkların toplu göçünü sağladığını belirten Işık, balıkçı teknelerinin dolduğunu anlattı.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Hali'ne bu sabah bin 900 kasa hamsi, bin 600 çift palamut, 2 bin 500 lüfer getirildiğini bildiren Işık, "Sezonun bereketli geçmesini bekliyoruz. Marmara Denizi'ndeki 3 günlük fırtınanın ardından hiç boş yok, tekneler dolu geliyor. Bu sezon vatandaşlar, taze ve ucuz balık yiyor. Marmara'dan lüfer sesi gelmeye başladı" diye konuştu.Bandırma'da, perakende olarak kilogram bazında hamsi 7, istavrit 10, sardalya 7 liradan, tane hesabıyla palamut 10, lüfer ise 15 liradan satılıyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...