'Yabancı korkmuyor dinamizm sürmeli'

'Yabancı korkmuyor dinamizm sürmeli'

Ekonomi Haberleri

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi, geleneksel Anadolu ziyaretlerinin bu yılki ikinci durağı olan Sivas'ta iş adamlarıyla buluştu.

75 kişilik heyetle Sivas'ta görüşmeler yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, "Çevremizde bir cadı kazanı söz konusu. Karışıklıklar zirve yapmış durumda. Buna kapılmadan işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Zaten Türk iş dünyası olarak en zor şartları aşabilme dinamizmine sahibiz. Bizi diğer ülke ve meslektaşlarımızdan ayıran en büyük faktör bu" dedi. Dünyadaki ucuz parayı geçmişte üretime yönelik kullanamadıklarını vurgulayan Bahçıvan, "Bu para 3-5 ayda bitecek gibi görünmüyor. Fiyatı düşen petrol de önemli avantaj. Bu süreç, sanayiye yönelik finansman kaynağıyla uzun vadeli taçlandırılırsa Türkiye kârlı çıkar. Yabancılar jeopolitik risklere rağmen çekinmeden yatırıma geliyor" dedi. Sivas ziyaretlerinde yerel sanayicilerle iş birliklerinin yolunu açtıklarını belirten Bahçıvan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile kurdukları modelle eğitimli ve emekli nüfusun Sivas'a dönüşünü sağlayacak projeleri destekleyeceklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...