Her 100 kişiden 32'sinde girişimci ruh var

Her 100 kişiden 32'sinde girişimci ruh var

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de 33 binden fazla kişiyle gerçekleştirilen çalışmaya göre, katılımcıların yaklaşık 3'te birinin girişimcilik hayali var

Türkiye'de ilk defa hazırlanan girişimcilik raporuna göre, her 100 kişiden 32'si önümüzdeki 3 yıl içerisinde kendi işini kurmak istiyor. Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından hazırlanan Küresel Girişimcilik Monitörü 2013 sonuçlarına göre, 100 kişiden 32'si girişimcilik planı yaparken, sadece 10'u bunları hayata geçirmek için atağa kalkıyor. Türkiye'de 33 binden fazla kişinin rekor katılımıyla gerçekleştirilen çalışmaya göre, Batı Anadolu Bölgesi en girişimci bölge oldu. Batı Anadolu'da her 100 kişiden 13'ü girişimcilik faaliyetinde bulunurken, ikinci sırayı yüzde 11.3 ile Günedoğu Anadolu, yüzde 10.9 ile Akdeniz izledi. Eğitimli kişilerin girişimcilik faaliyetine katılma oranında da artış görüldü. 2006 yılında üniversite mezunu girişimci oranı yüzde 15.30 iken 2013'te bu oranın yüzde 44'e yükselmesinin, gençlerin artık girişimciliği alternatif kariyer planı olarak gördüğüne işaret ettiği belirtildi. KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı ile 250 bin kişiye eğitim verildiğini, eğitimler sonucunda 14 bin 850 yeni işletme kurulduğunu anlattı. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise Türkiye'nin bölgesel bir çekim merkezi olabileceğini, TEB olarak Girişim Bankacılığı'nı başlatarak bu alanda öncü olduklarını söyledi.?Sonuçlar?TEB?ve KOSGEB yöneticileri tarafından açıklandı.
ENES DEMİRAY

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...