HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mardan Palace 'İcra süreci misafiri etkilemiyor'

Kaynak: DHA
Mardan Palace 'İcra süreci misafiri etkilemiyor'

Ekonomi Haberleri  / DHA

Mardan Palace, banka borcu nedeniyle Antalya 4'üncü İcra Dairesi'nce satışa çıkarılmasıyla ilgili şirketten yazılı açıklama yaptı.

Antalya'da Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolara yaptırılan Mardan Palace Hotel ile 6 ultralüks villanın, banka borcu nedeniyle Antalya 4'üncü İcra Dairesi'nce satışa çıkarılmasıyla ilgili şirket CEO'su Natik Abbasov ve Genel Müdür Çetin Pehlivan yazılı açıklama yaptı.

Kundu sahilinde, Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1 milyar 400 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen, 2009'da Monica Belluci, Paris Hilton, Mariah Carey, Seal, Richard Gere, Sharon Stone ve Tom Jones gibi Hollywood yıldızlarının katıldığı görkemli törenle açılan lüks otel Mardan Palace'nin Halk Bankası'na olan borçlarına ilişkin Antalya 4'üncü İcra Dairesi tarafından icra işlemi başlatılmıştı. Satılığa çıkartılan otel için 650 milyon TL, villalar içinse 69 milyon 750 bin TL kıymet değeri tespit edilirken ihale tarihi de 3 Haziran 2015 günü saat 14.10 olarak bildirilmişti.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI
Şirket CEO'su Natik Abbasov ve Genel Müdür Çetin Pehlivan konuyla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Farklı alanlarda faaliyetlerini sürdüren şirketler grubunun, turizm alanındaki ilk projesi olan Mardan Palace Oteli'nin; çoğunluğu öz sermaye ile inşa edilen, gurur kaynağı projelerinden biri olduğunu belirten Abbasov, Türk bankaları ile olan kredi ilişkilerinden doğan hukuki yansımaların, söz konusu haberlere konu olmasının olağan bir durum olduğunu söyledi. Abbasov, şirketin hukuki danışmanlarının çözüm sürecinin görüşüldüğü bir aşamaya geldiklerini, bu sürecinin, üst düzey servisi ile misafir ağırlamayı sürdüren oteldeki turizm operasyonu ile hiçbir bağlantısı bulunmadığını açıkladı.

TURİZM İÇİN KÖTÜ REFERANS
Türkiye'nin tanıtımında, her platformda büyük rol oynayan Mardan Palace'nın, tüm sektör paydaşları tarafından da sahiplenilmesinin gerektiğini belirten Abbasov, bu tarz olumsuz haberlerin ülkemize yatırım yapabilecek yabancı yatırımcılarda, Türk turizmi için kötü referans niteliği taşıyacağının unutulmaması gerektiğini söyledi. CEO Natik Abbasov, bu süreçte acenteler, tur operatörleri ve tüm misafirlerin göstermiş oldukları bu büyük desteği görmenin, şirket olarak bu değerli yatırımı Türkiye'ye yapmış olmanın haklı mutluluğunu perçinlediğini söyledi.

TAM KAPASİTE DOLULUK
Mardan Palace Otel Genel Müdürü Çetin Pehlivan ise hizmete kapılarını açtıkları 2009 yılından bugüne, bu tarz spekülatif haberlerin, kıskandıracak payede olan bu denli büyük yatırımlar için beklenen bir süreç olduğunu, bu durumun hizmet kalitelerini etkilemediğini, aksine her yıl artan bir ivme ile 144 farklı ülkeden binlerce misafire, her biri kendi alanında uzman, 1000 kişilik bir ekip ile saray hizmeti sunmaktan ve bu ekibin bir parçası olmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti.

Çıkan haberlerin aksine şuan tam kapasite doluluk ile yaklaşık 3 haftadır süren Nevruz Tatili kapsamında, İranlı misafirlere ev sahipliği yaptıklarını, 2015 sezonu için özellikle iç pazar ve alternatif pazarlara yönelik hazırladıkları yaz konserleri ve event programlarının şimdiden rezervasyonları artırdığını kaydeden Pehlivan, her yıl Mayıs başında yaptıkları ve Rus Pazarında büyük ses getiren MY MAY Festivali'nin bu yıl da yine yaza damgasını vuracağını ekledi.

YANLIZCA ALTIN SARAY DEĞİL
Bugüne kadar 'Turizmin Altın Sarayı' olarak nitelendirilen, 1.4 milyar dolarlık bu yatırımın, yalnızca madde değeri olan bir yapı olmadığını, başarısının bu eşsiz mimariye büyüsünü veren, bu projeye inanan profesyonel bir ekibin emeği olduğunu vurgulayan Genel Müdür Çetin Pehlivan, bu ana fikir ile hazırlanan proje için, tüm yönetim ekibinin bir enstrüman ile kamera karşısına geçtiği kampanya görsellerinin, yurt içi ve yurt dışı tüm fuar ve tanıtımlarda yer aldığını ve büyük ses getirdiğini bildirdi.

Genel Müdür Pehlivan, her yıl birbirinden farklı uluslararası konseptlerde Hint, İran, Kazak ve Avrupa'dan gelen misafirlerin dillere destan saray düğünlerine imza atan Mardan Palace'da bu yaz sezonunda yapılacak düğünlerin dekor ve hazırlıklarının da şimdiden yapılmaya başlandığını söyledi.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...