3 milyon 'e-vize'den 70 milyon dolar geldi

3 milyon 'e-vize'den 70 milyon dolar geldi

Ekonomi Haberleri

Kuyrukların önüne geçilmesi için hayata geçirilen e-Vize ile yılın ilk yarısında 3 milyondan fazla yabancı 3 dakika içinde Türkiye vizesi aldı.

Sınır kapıları ve havaalanlarındaki kuyrukların önüne geçilmesi için hayata geçirilen Elektronik Vize Başvuru Sistemi (e-Vize) ile yılın ilk yarısında 3 milyondan fazla yabancı 3 dakika içinde Türkiye vizesi aldı. 2015 yılının ocak-haziran döneminde e-Vize'ye 3 milyon 516 bin başvuru yapıldı. Başvuruların 3 milyon 79 bini, yani yaklaşık yüzde 87'si kabul edilip e-Vize olarak düzenlendi. Uygulamanın hizmete girdiği 2013 yılı Nisan ayında haftada 2 bine yakın e-Vize verilirken, bu rakam yaz aylarının gelmesiyle birlikte günde 40-45 binlere ulaştı. En çok vize düzenlenen ülkeler İngiltere, Hollanda, Irak, Belçika ve ABD olarak sıralandı. Bu dönemde e-Vize kapsamında toplanan vize harcı 70.5 milyon dolar oldu. Uygulamanın başladığı 17 Nisan 2013'ten bu yana 9 milyon 700 bin civarında e-Vize düzenlenirken, 10 milyonuncu e-Vize'nin sahibine ödül olarak THY bileti verilecek. Bu arada e-Vize başvurusunun yapıldığı 'www.evisa.gov.tr' Çince, Hollandaca ve Arapça dillerinde de hizmet vermeye başladı.

Turizm ve ticaret amaçlı seyahatler için Türkiye vizesi; Dışişleri Bakanlığı'nın yurt dışı temsilciliklerinden, hudut kapılarından ve e-Vize Başvuru Sistemi üzerinden ediniliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...