İşten çıkarılan nestle işçileri geri alındı

/ Kaynak: İHA
İşten çıkarılan nestle işçileri geri alındı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Nestle Fabrikası işçilerinin bir yıldır işten çıkarılan arkadaşlarının geri alınması için yaptıkları eylemler sonucu 23 kişi tekrar işe geri alındı.

Karacabey'de faaliyet gösteren ve 900 işçinin çalıştığı fabrikada geçen temmuz ayında işveren ile Hak-İş'e bağlı Öz Gıda İş Sendikası arasında 6 ay süren toplu sözleşme görüşmeleri sonunda uzlaşma sağlanırken, 32 işçi ücretli izne çıkarılmıştı. Sözleşme sürecindeki davranışları gerekçesiyle bu işçiler hakkında soruşturma başlatılmış ve soruşturma sonunda 23 işçinin işine son verilmişti. Bu süreçte açlık grevi ve kendilerini zincire bağlamak gibi birçok eylem yapan işçilerin direnişleri netice verdi ve Nestle Fabrikası tarafından tekrar işe geri alındılar.


Konuyla ilgili açıklama yapan Tekgıda-iş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya, ''Bazen vazgeçmek kolaydır ve genelde kolay olanı seçeriz. Ama vazgeçmeyi değil, uğranılan haksızlığın telafisi için mücadele etmeyi tercih edenler de vardır. Haksız yere işten atılan işçi arkadaşlarımız verilen mücadele neticesinde işe geri alındı" dedi. nbsp;

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...