Yeni havalimanları yüzleri güldürüyor

Yeni havalimanları yüzleri güldürüyor

Ekonomi Haberleri

Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na 2.5 ayda 20 bin yolcu geldi. Ordu-Giresun Havalimanı'nı ise 53 binden fazla yolcu kullandı

Osman Çobanoğlu ANKARA
Türkiye'de son birkaç ay içerisinde devreye alınan yeni havalimanlarının yolcu, yük ve uçak sayıları yüz güldürdü. Çözüm süreciyle birlikte yapımına hız verilen ancak provokasyonlar yüzünden bin bir zorlukla bitirilen Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı ile Ordu-Giresun Havalimanı'nın 2.5 aylık rakamları beklentileri karşıladı. Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na söz konusu dönemde 20 bin 117 yolcu gelirken, bu havalimanından 4 gün önce açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nı 53 bin 226 yolcu kullandı. Hakkari'ye 174, Ordu-Giresun Havalimanı'na ise 385 yolcu uçağı indi. Yeni havalimanları kargo taşımacılığında da önemli rakamlara ulaştı. Hakkari'ye 209 ton, Ordu-Giresun Havalimanı'na ise 239 ton kargo uçakla taşındı. Her iki havalimanı için 500 milyon TL'ye yaklaşan tutarda yatırım yapılmıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...