Hükümete çağrı, Gübredeki KDV'yi yüzde 8'e indirin

Hükümete çağrı, Gübredeki KDV'yi yüzde 8'e indirin

Ekonomi Haberleri

Hükümetten gübredeki KDV'yi % 18'den 8'e indirmesini isteyen TKK Genel Müdürü İrfan Güvendi, indirim yapılmaz ise ürünlerin yüzde 30 zamlanacağını söyledi

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, dolardaki kur artışının çiftçiye ve sonrasında da halka yansımaması için hükümetten gübredeki KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesini istedi. Gazetemize açıklamalar yapan Güvendi, bu sene patateste üreticinin de tüketicinin fiyatlardan şikâyet etmeyeceğini söyledi. Tarımın üç temel girdisi olan gübre-mazot-ilacın dolar kurundan etkilendiğine işaret eden Güvendi, şunları söyledi: “Çiftçinin doların artmasından etkilenmeme ihtimali yok. Mazotta dünya fiyatları aşağıya geldiği için artış dengelendi, çiftçi hissetmedi. Gübrede dünya fiyatlarında gerileme söz konusu değil. Geçen seneye göre dolar cinsinden yüzde 34 artış meydana geldi. Bu da fiyatlara yüzde 34 değil de, mazottaki düşüşten dolayı yüzde 30 gibi yansır.”
Hükümetin dolardaki kur farkını vatandaşa yansıtmamak için gübredeki yüzde 18 olan KDV'yi yüzde 8'e düşürebileceğini ifade eden Güvendi, “Maliye buna sıcak bakmasa da bu indirim anında çiftçiye yansır. Çiftçi yıllardır bunu talep ediyor. Talebi makul karşılanmalı. İkinci olarak da Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çiftçiye yaptığı destekleme ödemelerinin miktarı artırılmalı ve ödemeler erken yapılmalı” diye konuştu.
Buket GÜVEN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...