Bakan Zeybekçi'den dolar müjdesi

Bakan Zeybekçi'den dolar müjdesi

Ekonomi Haberleri

Bakanı Zeybekci, ihracatın büyümeye etkisinin üçüncü çeyrekte eksi olabileceğini ama dördüncü çeyrekte durumun düzeleceğini söyledi.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatın büyümeye etkisinin üçüncü çeyrekte eksi olabileceğini, ama dördüncü çeyrekte durumun düzeleceğini ve yüzde 4'ün üzerinde büyüme görüleceğini söyledi.


Kişiler ve firmaların döviz tevdiat hesaplarında 190 milyar doların üzerinde bir rezerv olduğunu, bunun da Türkiye'de kriz yaşanmasını engelleyeceğini belirten Zeybekci, kurda yaşananları "spekülatif" olarak değerlendirdi.


Zeybekci, ekimden itibaren dolarda düşüşün hissedilmeye başlayacağını söyledi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, özel sektörün 280 milyar dolarlık borcu dikkate alınarak, finansal istikrarı daha da bozacak siyasal istikrarsızlıktan kaçınılması gerektiğine dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...