FED'in kararını bilmek için Apple'ın satışlarına bakın

FED'in kararını bilmek için Apple'ın satışlarına bakın

Ekonomi Haberleri

“Apple gibi Amerikalı teknoloji devlerinin dünya satışlarının darbe yememesi” için FED'in, eylül toplantısında da faiz artırmadığı belirtiliyor

ABD Merkez Bankası'nın (FED) kritik eylül toplantısında da faiz oranlarını değiştirmemesine, Türkiye'den ilginç bir yorum geldi. Ekonomist Can Fuat Gürlesel, “Amerikan teknoloji devlerinin, gelişmekte olan ülkelere, akıllı telefondan yazılıma kadar yoğun satışları var. FED, Amerikan teknoloji firmalarının bulunduğu pazarların bozulmasını engellemek ve şu anki satış seviyesinin sarsılmasını önlemek için de faiz kararını öteledi” dedi. Gürlesel, Amerikan teknoloji devlerinin gelişmekte olan pazarlardaki yüksek satış rakamlarına dikkati çekerek, “FED küresel gelişmelere, Çin'deki dalgalanmalara bakarken, kendi firmalarının gelişen pazarlardaki satış imkânlarını da mutlaka gözetiyor. Gelişmekte olan ülkelerin ekonomi bakanları FED'in adımlarını önceden bilmek istiyorsa, Apple'ın satış rakamlarına bakmalı” diye konuştu.
Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim de şunları söyledi: “FED'in kararında, teknoloji devlerinin kesinlikle etkisi var. Apple, dünya ekonomisindeki gelişmeleri belirlerken, Türk teknoloji firmaları henüz üniversitelerdeki teknopark problemlerini aşamıyor. Buralar gelir kapısı olarak görülmeye başlandı. Çok yüksek kiralar var. Burada şirketlere destek olunması lazım.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...