Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa'da perakende satışlar Ağustos'ta yıllık bazda arttı

/ Kaynak: AA
Avrupa'da perakende satışlar Ağustos'ta yıllık bazda arttı

Ekonomi Haberleri  / AA

Avro Bölgesi'nde perakende satışlar, Ağustos ayında bir önceki aya göre değişmeyerek beklentilerin hafif altında kaldı.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, ağustos ayında mevsimsellikten arındırılmış perakende satışlar 19 üyeli Avro Bölgesi'nde bir önceki aya göre değişmezken, geçen yılın ağustos ayına kıyasla da yüzde 2,3 arttı. 28 üyeli Avrupa Birliği'nde (AB) de perakende satışlar da aylık değişiklik görülmezken, yıllık yüzde 2,6 artış kaydedildi.


Avro Bölgesi'nde perakende satışların aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 2,5 artması bekleniyordu. Böylece Avro Bölgesi'nde perakende satışlar, aylık ve yıllık bazda beklentilerin altında kaldı.


Avro Bölgesi'nde ve AB'de aylık bazdaki perakende satışlarda sırasıyla otomotiv yakıtı, gıda, içki ve tütün ürünleri etkili oldu.

Aylık bazda en fazla artış Portekiz'de kaydedildi

Aylık bazda toplam perakende satışında en fazla artış, yüzde 1,5 ile Portekiz'de görüldü. Portekiz'i yüzde 0,9 ile İrlanda, yüzde 0,8 ile Polonya izledi. Perakende satışların en fazla azaldığı ülkeler ise yüzde 1,5 ile Lüksemburg, yüzde 1,2 ile İsveç, yüzde 1,1 ile Estonya ve Finlandiya olarak sıralandı.


Yıllık bazda ele alındığında, Avro Bölgesi'nde perakende satışlara en fazla katkıyı sırasıyla otomotiv yakıtı, gıda, içki ve tütün ürünleri ve gıda dışı ürünler, AB'de ise otomotiv yakıtı, gıda dışı ürünler ve içki ve tütün ürünleri sağladı.


Perakende satışlarda yıllık bazda en fazla artış görülen ülke yüzde 8,5 ile Romanya oldu. Romanya'yı yüzde 7,7 ile İrlanda, yüzde 5,7 ile Polonya, yüzde 5,5 ile Estonya ve Letonya, yüzde 5,4 ile Litvanya, yüzde 5,3 ile de Malta izledi.


Yıllık bazda en fazla azalışın gerçekleştiği ülkeler ise yüzde 12,6 ile Lüksemburg, yüzde 1,9 ile Bulgaristan, yüzde 1,7 ile Belçika, yüzde 0,7 ile Finlandiya ve yüzde 0,2 ile Avusturya oldu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...