Üçüncü nükleer santral İğneada'ya

Üçüncü nükleer santral İğneada'ya

Ekonomi Haberleri

Alaboyun, Türkiye'de kurulması planlanan 3'üncü nükleer santral için Kırklareli İğneada bölgesinde yoğunlaşıldığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'de kurulması planlanan 3'üncü nükleer santral için Kırklareli İğneada bölgesinde yoğunlaşıldığını söyledi. Alaboyun, “Muhtemelen 3'üncü santrali orada kurmak niyetindeyiz, aynı teknolojiye dayalı olarak firmalarla anlaşmalar veya görüşmeler devam ediyor” ifadesini kullandı. Bu tesisin kimler tarafından yapılacağına dair soruya da “Şu an 3'üncü de Çinliler ve Amerika'nın Westinghouse firmasıyla mutabakat zaptı şeklinde bir anlaşma imzalandı, onlar bir çalışma yapıyorlar ama tabii ki bu diğer firmalara açık değil anlamına gelmez. Bu konuda teklif vereceklerle görüşüyoruz. Japonların yine ilgisi var, bu nükleer tesisin teknolojisinin de aynı olmasını istiyoruz” diye cevapladı. Rusya ile enerji bağlamında hiçbir sorun olmadığını belirten Alaboyun, “Rusya'ya doğalgazda iki konumuz var. Fiyat revizyonu ve Türk akımı projesi. Biz pahalı satıyorlar diye 'istemiyoruz senin gazını' diyemeyiz. Alırız ama mahkemeye gidip, geriye dönük olarak faiziyle, cezasıyla hak ettiğimiz parayı da alırız” ifadesini kullandı. 

JAPONYA'YA DA ÖĞRENCİ GİDER

Akkuyu Nükleer Santrali'ni inşa eden Rusya'ya gönderildiği gibi, Sinop'u inşa edecek olan Japonya'ya da öğrenci gönderilecek. Bu da ÇED raporu ve inşaat izinlerinin ardından sonra devreye girecek.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...