Sahte altın mağduru olmamak için bunlara dikkat!

Sahte altın mağduru olmamak için bunlara dikkat!

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarının yükselişe geçmesi piyasada sahte altın vakalarını da beraberinde arttırdı. Sahte altın mağduru olmamanız için mutlaka bunları yapın.

Altın fiyatlarının yükselişi dolandırıcıların da iştahını kabarttı. Satın aldıkları altını bozdurmaya giden tüketici, aldıkları altının sahte veya gramajı düşük altın olduğunu öğrendiğinde ise iş işten geçmiş oluyor.


Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu altın yatırımcılarını sahte altına karşı uyardı.


Ağaoğlu, altın sahteciliği son dönemlerde yükselen fiyatlara paralel olarak çok arttığını dile getirirken "Şimdi düşük gramajlı olan altını yüksek diye satıyorlar. Vatandaşın elinde de bilgi yok. Doğal olarak bunun farkına bile varmıyor. Bir başka kuyumcuya gittiğinde rekabet edilince o kuyumcunun kendisine ne denli doğru bilgi alıp almama hususunda şüpheleri oluyor. Kaldı ki labaratuvar analizi yapılmadan çoğu zaman anlamak mümkün değil." dedi.


Altın alışverişlerinde fiş, fatura gibi belge alma alışkanlığımızın olmadığını ve dolayısıyla herhangi bir mağduriyet durumunda itiraz edebilme hakkımızın da azaldığını belirten Agaoğlu, "Bizim tüketicilere tavsiyemiz, tasarruflarını bu şekilde  değerlendirmek isteyen yada özel bir gün nedeniyle armağan etmek üzere  bu tür kıymetli madenleri satın alacak kişiler, öncelikle tanıdıkları kuyumcuları tercih etmeli ve mutlaka yaptıkları alışverişe dair belge almalıdırlar. Ancak bu şekilde bir ölçüde korunabilirler." Diye altın alışverişi yapan tüketicilere uyarıda bulundu.

Ülkehaber

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...