GSS borçları için son 11 gün

/ Kaynak: İHA
GSS borçları için son 11 gün

Ekonomi Haberleri  / İHA

Gelir tespiti yaptıran vatandaşların taksitlendirme imkanından yararlanabilmeleri için 2 Kasım 2015 tarihi son gün.

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Genel Sağlık Sigortası(GSS) kapsamında gelir tespiti yaptıran vatandaşların borçlarını taksitlendirmeleri için en geç 2 Kasım 2015 tarihine kadar SGK merkezlerine başvurmaları gerektiğini söyledi.
 
Gelir tespiti yaptıran vatandaşların taksitlendirme imkanından yararlanabilmeleri için 2 Kasım 2015 tarihine kadar SGK merkezlerine başvurmaları gerektiğini ifade eden SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, "30 Eylül 2015 tarihi itibariyle Sosyal Yardımlaşma Vakıfları'na başvuran vatandaşlarımızın gelir tespiti ile alakalı bilgileri kurumumuzun sistemine düştü. Vatandaşlarımızın ikamet ettikleri yerdeki SGK merkezlerine giderek borç yapılandırmalarını yapmaları gerekiyor. Bu yapılandırmalar 6-9-12-18 ay şeklinde olabiliyor. Vatandaşlarımız taksitlerini 2 aylık periyotlar halinde ödeyebilecekler. Vatandaşlarımızın 2 Kasım 2015 itibariyle borçlarını taksitlendirmesi gerekiyor. Bu tarihten sonraya kalan vatandaşlar bu haktan mahrum kalacaklar. Borç durumuna göre taksitlendirmelerini yapmaları gerekiyor. Ayrıca, 2 Kasım 2015 tarihine kadar bu vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek" dedi.
 
ÖDENECEK ÜCRETLER
 Vatandaşların borçlarını nasıl yapılandırabileceğini söyleyen Kaya, "GSS tescili yapıldığı halde, gelir testi yaptırmak için 28 Aralık 2011 tarihli ve 28156 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan GSS kapsamında Gelir Tespiti, Tescil ve İzleme sürecine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte öngörülen sürenin (60/C-1 için 6 ay, 60/G için 1 ay) dışında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuruda bulunan kişilerin, tescil başlangıç tarihinden gelir testinin sonuçlandığı tarihe kadar, aile içerisindeki kişi başına düşen gelirleri asgari ücretin iki katından fazla olduğu kabul edilmekte olup 60/G-3 ve primleri bu seviye esas alınarak tahakkuk ettirilmektedir. Gelir testinin sonuçlandığı tarihten sonra ise tespit edilen gelir testi sonucuna göre; C-1, G-1, G-2 veya G-3 gelir seviyesi üzerinden prim tahakkuku yapılmaktadır. 1 Temmuz 2015 - 31 Aralık 2015 tarihleri arası GSS prim tutarları 60/G-1: 50,94 TL, 60/G-2: 152,82 TL, 60/G-3: 305,64 TL'dir. 11 Eylül 2014 tarihi itibariyle, bu kapsamdaki kişilerin GSS primleri, tespit edilen gelir seviyesi esas alınarak tescil başlangıç tarihinden itibaren tahakkuk ettirilecektir. Ancak, bu kişilerce önceden primi ödenmiş olan süreler güncellenmeyeceği gibi 10 Eylül 2014 tarihinden önce ödenen GSS primlerin iadesi yapılmayacaktır" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...