PTT yurt dışına ortakla açılacak

PTT yurt dışına ortakla açılacak

Ekonomi Haberleri

PTT'nin 175'inci kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan PTT Genel Müdürü, yurt dışında ortaklıklar ile büyümek istediklerini söyledi

ÖNDER ÇELİK

Kuruluşunun 175'inci yılını kutlayan PTT, teknolojik gelişmelere ayak uydurararak e-ticaret ve lojistik alanında büyüyecek. PTT'nin kuruluşunun 175'inci yılı nedeniyle tarihî Sirkeci Büyük Postane binasında toplantı düzenleyen PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Harun Maden, PTT'nin iki asra yakındır sunduğu hizmetlerle Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdiğini ve yepyeni projelerle daha ileriyi hedeflediğini söyledi. “Hiçbir bankanın olmadığı 1.563 yerde PTT olarak hizmet veriyoruz” diyen Maden, “PTT'nin en büyük avantajı yaygınlığı. Biz de PTT'nin bu gücünü ticaret ve lojistikte kullanmak istiyoruz. Posta teşkilatları daha önce haber taşıyorlardı şimdi nesneleri taşıyor olacaklar” ifadelerini kullandı. Maden, e-ticaret yoluyla yapılan alışverişin tüketiciye ulaştırılması alanında çalıştıklarını kaydetti. PTT'nin kâr eden bir şirket olduğuna işaret eden Harun Maden, “2016 yılında ortaklıklar yoluyla yurt dışında varlığımızı göstereceğiz. Farklı şirketler ve ticari ortaklıklarla hem Avrupa'da hem de Uzak Doğu'da var olmayı hedefliyoruz. Bunun için biz hazırız mevzuat bekleniyor” diye konuştu.
PTTCELL'İN 500 BİN ABONESİ VAR
PTT'nin gelirlerinin yüzde 70'inin mektup ve posta hizmetlerinden geldiğini kaydeden Maden, “Vatandaş göndermiyor belki ama bankalar, telefon şirketleri vatandaşlara bildirimleri mektuplarla hâlâ gönderiyor” dedi. PTT Bank'larda her yıl 20 milyon insanın işlem yaptırdığını belirten Harun Maden, şöyle konuştu: “PTTbank bildiğimiz anlamda banka değil. Biz mevduat, kredi işi yapmıyoruz, ödeme işi yapıyoruz. Yaşlılarımıza, engellilerimize, sosyal yardım alanlara, 50-100 lira fatura ödeyenlere hizmet veriyoruz. PTT'nin HGS'de 12.5 milyon, emeklilik sisteminde 10 milyon üyesi var. PTTcell markası 500 bin abonesi ile Türkiye'nin ikinci büyük sanal operatörlüğüne yükseldi. 1-1.5 yılda en büyük sanal operatör olmak istiyoruz.” PTT'nin ilklerinde de bahseden Maden, temelleri 23 Ekim 1840 yılında Sultan Abdülmecit tarafından atılan PTT'de ilk posta pulunun 1863 yılında kullanıldığını söyledi.
'Amatör hırsızlar bizi tercih ediyor!'

? Harun Maden, PTT şubelerinde sık sık yaşanan soygunlarla ilgili, “Ben her cuma saat iki buçuktan sonra bir soygun beklemeye başladım. Özellikle cuma günleri oluyor. 2-3 bin lira çalıyorlar. Yüzde 90'ı aynı gün yakalanıyor. Şu ana kadar çalışanlarımızla ilgili herhangi bir olumsuzluk olmadı elhamdülillah. Amatörler PTT'yi tercih ediyor, tesellimiz o… Bu konuda emniyet ile de beraber çalışıyoruz. Çoğu yerde 2-3 kişiyle çalışıyoruz ondan kaynaklanıyor” dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...