Tüketicileri aldatan yandı

Düzenleyen:
Tüketicileri aldatan yandı

Ekonomi Haberleri

Ruhsat alınmadan satışı yapılan konuttan aldatıcı reklamlara kadar birçok konuda tüketici haklarını gözetmeyen kurumları ağır cezalar bekliyor

Yeni yılda Tüketici Kanunu'na aykırılıklarda ödenecek para cezaları da yüzde 5.58 artırılarak uygulanacak. 1 Ocak'tan itibaren aidatsız (yalın) kredi kartı çıkarmayan bankalara verilecek ceza, 5 milyon 812 bin 706 liraya yükseltildi. Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, "Yapı ruhsatı alınmadan tüketicilerle ön ödemeli konut sözleşmeleri kuran satıcılara ceza miktarı 116 bin 254 liraya yükseldi. Tüketici kredileri ve konut finansmanı sözleşmeleriyle ilgili ceza miktarları bin 162 liraya çıkarıldı. 36 ay içinde teslim edilmeyen konut başına ceza miktarı 23 bin 250 lira olarak uygulanacak. Kanuna aykırı olarak menfaat karşılığında tüketici ödülü satan kişilere de 116 bin 254 lira para cezası verilecek" dedi. Aldatıcı ticari reklam ve ilanlara 232 bin 508 lira ceza kesileceğini hatırlatan Tokbaş, şöyle devam etti: "Tam ve etkili bir denetim sisteminin oluşturulması halinde bazı hususlarda oldukça caydırıcı bir idari para cezası tablosu mevcut. Ancak yeterli denetimin yapılmaması birçok kuruluşun haksız uygulamalarına devam etmelerine sebep olabiliyor. Aldatıcı reklamlar için öngörülen idari para cezası, ne yazık ki yine caydırıcılıktan uzak. Nitekim büyük ölçekli şirketlerin bir reklam kampanyası için milyonlarca bütçe ayırdığı dikkate alındığında, muhtemel bir para cezasını en baştan reklam bütçesi kalemine dahil etmesi defalarca gözlemlenmiştir."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...