‘Enerji’de yenilenebilir büyüme

Düzenleyen:
‘Enerji’de yenilenebilir büyüme

Ekonomi Haberleri

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak; özel sektör yatırımlarının giderek ivme kazanıyor olmasının, bütün bölge şirketleri adına oldukça değerli bir deneyim olduğunu vurguladı.

2015 yılının Zorlu Enerji için iyi bir yıl olduğunu ifade eden Ak, "Hayata geçirmek istediğimiz projeler ve ticari operasyonlar açısından hedeflerimize ulaştığımızı söyleyebiliriz. Manisa Alaşehir'de 45 megavatlık jeotermal enerji santralimizin 33.73 megavatlık gücünü ulusal sisteme bağladık. Osmaniye'de ise Sarıtepe ve Demirciler rüzgar enerjisi santrallerimizin inşaatına başladık. Jeotermalde toplam 129 megavatlık gücümüz bulunuyor, önümüzdeki yıl inşaatına başlanacak 94 megavatlık Kızıldere III projemizle birlikte bu gücü de artıracağız. 3-4 yıl içinde toplam 320 megavatın üzerinde jeotermal güce sahip olacağız" ifadelerini kullandı. Ak, 2015 sonu itibarıyla üretim portföylerinde yurt içinde 7 hidroelektrik, 1 rüzgar, 3 jeotermal ve 3 doğalgaz santrali ile Pakistan'daki 1 rüzgâr santrali ve İsrail'de 2 doğalgaz çevrim santrali bulunduğu bilgisini aktardı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...