Temsil tazminatı ve ek ödeme kararnamelerinde değişiklik

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Temsil tazminatı ve ek ödeme kararnamelerinde değişiklik

Ekonomi Haberleri  / AA

Geliştirme ve akademik teşvik ödenekleri ile yüksek öğretim tazminatı ödemeleri, akademisyenlerin temsil tazminatlarından mahsup edilmeyecek. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu ek zam alan personel sayısının üst sınırı artırıldı.

Temsil Tazminatı Ödenmesine İlişkin Karar ile Devlet Memurlarına  Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar  Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
Düzenleme ile akademisyenlerin; üniversite, idari görev ve eğitim,  öğretim ödeneklerinin yanı sıra "geliştirme ve akademik teşvik ödenekleri ile  yüksek öğretim tazminatı ödemeleri" de temsil tazminatlarından mahsup  edilmeyecek.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin ek zam ödemeleriyle ilgili de  düzenleme yapıldı. Bu kapsamda, kararın Emniyet Genel Müdürlüğü kısmında  belirtilen; patlayıcı maddeleri zararsız hale getirme işlerinde görev alanlar,  özel harekat timlerinde hizmet görenler, panzer ve zırhlı taşıtlarda görev yapan  sürücüler, operatör ve kule görevlileri ile hava trafik kontrolörlüğü veya  havacılık enformasyon eğitimi almış olup polis havacılık harekat birimlerinde  fiilen görev yapan hava trafik kontrolörleri ve enformasyon görevlilerinden ek  zam alan personel sayısında 27 bin olan üst sınır 39 bin 500'e çıkarıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...