Dolar rekora koşuyor!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dolar rekora koşuyor!

Ekonomi Haberleri  / AA

Küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından azalan risk iştahının etkisiyle dolar/TL, 3,05'in üzerini gördü.

Risk iştahında düşüşe yol açan jeopolitik gelişmeler, petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi ve Çin'le ilgili endişeler gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskının sürmesine neden oluyor.
Dün güne 3,0367'den başlayan dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararının ardından 3,04'ün üzerinde çıkarken, gün içinde 3,0202 - 3,0460 aralığında hareket etti.
Bugüne yatay bir başlangıç yapan dolar/TL, gün içinde en yüksek 3,0514'ü görürken, şu dakikalarda 3,0480'den işlem görüyor. Avro/TL ise en yüksek 3,3471'e çıkmasının ardından 3,333'ten alıcı buluyor.
Analistler, küresel risk iştahının azalmasıyla gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kayıplarının sürdüğünü belirterek, bugün ABD'de açıklanacak TÜFE verilerinin piyasalar üzerinde etkili olabileceğini kaydediyor.
Dolar/TL'de teknik olarak 3,0220 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade eden analistler, dolar/TL'nin 3,04'ün üzerinde kalıcı olması halinde 3,07 direncine doğru hareketlenme olabileceğini dile getiriyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...