Üçüncü havalimanı için 15 millet çalışıyor

Düzenleyen:
Üçüncü havalimanı için 15 millet çalışıyor

Ekonomi Haberleri

Aynı anda 500 uçağı barındıracak üçüncü havalimanının ilk etabını 2018'e yetiştirmek için 2 bin 500'den fazla iş makinesi gece gündüz faaliyette...

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak üçüncü havalimanında çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. 90 milyon yolcu kapasiteli birinci bölümünün 2018'in Şubat ayında tamamlanması planan havalimanı inşaatında, 15 farklı milletten 12 bin 600 kişi çalışıyor. Çalışmalar, bin 66'sı beyaz yakalı, 11 bin 534'ü mavi yakalı personel tarafından gece gündüz aralıksız sürdürülüyor. Personel sayısının en yoğun dönemde ise istihdam sayısının 30 bine kadar çıkacağı belirtiliyor. Bütün etapların tamamlanması halinde 10.2 milyar avroluk harcamanın yapılacağı yeni havalimanı; 165 köprü, yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi, 6 pist ve 12 taksi yolunu bünyesinde toplayacak. Tesis aynı anda 500 uçak ve 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkıyla başlı başına bir şehir olacak. Havalimanına ulaşımda pek çok alternatif yol olacak. Gayrettepe - Havalimanı metro hattının kısa süre içerisinde ihalesinin yapılması bekleniyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ile de havalimanına araçla ulaşım sağlanacak. Havalimanına hızlı trenle de gitmek mümkün hale gelecek. 
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 2 ay önce gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanı inşaatının yüzde 15'inin tamamlandığını, en zor kısımlarının bittiğini söylemişti. Özdemir, "Sayın Bakanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününün 26 Şubat olduğunu belirterek, 26 Şubat 2018 tarihine havalimanını yetiştirmemizi istedi. Biz de çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz" ifadelerini de kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...