Kanal İstanbul'da 5 güzergâh var

Düzenleyen:
Kanal İstanbul'da 5 güzergâh  var

Ekonomi Haberleri

Bakan Binali Yıldırım, Kanal İstanbul'da 5 güzergâh üzerinde çalıştıklarını, bunları önümüzdeki birkaç ayda açıklayacaklarını söyledi

Ekonomi Servisi 
İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 6. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın açılışını gerçekleştiren Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım mevcut ve yapılacak projelerle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul'un güzergâhıyla ilgili her habere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Yıldırım, 5 güzergâh üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde çalışmaların tamamlanacağını ve güzergâhı resmen ilan edeceklerini belirten Yıldırım, "Ondan sonra da artık ilk kazmayı vurmak için harekete geçeceğiz" dedi.  Yavuz Sultan Selim köprüsünde kıtaların birleşmesine son 9 metrelik mesafe kaldığını yineleyen Yıldırım, pazar günü yapılacak törenle birleşmenin tamamlanacağını söyledi. 

Çanakkale köprüsünün adı “1915” olacak 

Çanakkale'de yapılacak olan köprüyle ilgili de konuşan Binali Yıldırım, “Çanakkale köprüsü 2023 yılına kadar hizmete girmiş olacak. Köprünün özelliği ayakları arasındaki mesafe 2 bin 23 metre. Dünyada kuleler arası açıklık olarak birinci olacak. İkinci özelliği de köprünün adı 1915” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...