Pekin’den Londra’ya Yavuz Selim köprüsü

Düzenleyen:
Pekin’den Londra’ya Yavuz Selim köprüsü

Ekonomi Haberleri

Çin'den kalkan bir tren Hazar'ı, Anadolu'yu geçerek Marmaray'dan Balkanlara, Avrupa'nın batısına kadar gidebilecek. Birkaç yıl içinde de 3. köprüyü kullanarak Avrupa demiryoluna entegre olacak...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının yıl sonunda tamamlanmasıyla Çin'den Avrupa'ya trenle gidilebileceğini söyledi. Tren hattında öncelikle trenle yük taşımacılığı, ardından yolcu taşımacılığının mümkün hâle geleceğini ifade eden Bakan Yıldırım, "Bu demiryolunun tamamlanması ile birlikte Avrupa ile Uzak Doğu arasında Kafkaslar üzerinden doğrudan bağlantı gerçekleşmiş oluyor. Bu proje sadece Azerbaycan’ın, Türkiye’nin, Gürcistan’ın projesi değil. Bu proje Uzak Doğu, Orta Asya ve Avrupa’nın ortak projesi. Bu halkayı tamamlamadığımız zaman 'İpek Yolu' eksik kalmış olacak. Projede bazı arzu etmediğimiz gecikmeler oldu. Tedbirler aldık. 2016 sonu itibarıyla burada trenleri yürütmüş olacağız" diye konuştu.
ÖNCE MARMARAY'DAN
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Ulaştırma Bakanları Toplantısı'nın açılışındaki konuşmada, Çin'den kalkan bir trenin Hazar ve Anadolu'yu geçerek Marmaray'dan Balkanlara, Avrupa'nın batısına kadar kesintisiz gidebileceğini, birkaç yıl sonra da aynı şeyin Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden gerçekleşeceğini ifade etti.
KÖPRÜ KÂR ETTİRECEK
Bakan Binali Yıldırım, 3. köprünün otomobiller için 3, ağır taşıtlar için 15 dolar olması beklenen geçiş fiyatıyla ilgili soruya, "Bunda şaşılacak ya da yadırganacak bir şey yok. Her hizmetin bir bedeli var. Paranız varsa bütçeden yapar, sübvanse edersiniz. Eğer yoksa özel sektörle ortak olarak yaparsınız, bir an önce devreye girer. Bu proje, dünyada rekor sürede yapılan bir köprüdür. Köprünün devreye girmesiyle İstanbullu zaman kaybından ve trafik sıkışıklığındaki yakıt sarfiyatından 3 milyar TL tasarruf sağlayacak. Bunu göz önüne aldığınızda 2 sene içinde köprü bedavaya gelecek. En pahalı hizmet olmayan hizmettir" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...