Batum Stadına Türk imzası

Düzenleyen:
Batum Stadına Türk imzası

Ekonomi Haberleri

Kadir Has Stadyumu, Konya Torku Arena, Mersin Stadyumu, Al-Sunbula, Karbala Stadyumu gibi Türkiye’de ve uluslararası arenada birçok spor projelerini üstlenen Bahadır Kul Mimarlık, Batum Stadyumu'nu da portföyüne ekledi.

Stadyumun tanıtımı ve imza töreni Batum’da gerçekleşti. Törene Batum yönetiminin üst düzey bürokratlarından David Baladze, Giorgi Ermakovi, Otar Fedichkini ve Mimar Bahadır Kul katıldı. 87 dönüm arazi üzerinde yapılacak Batum Stadyumu, UEFA IV Kategorisinin gerekliliklerine göre tasarlandı. 20 bin seyirci kapasiteli stadyumun 10 bin metrekaresi ticari alanlardan oluşacak. Böylece haftanın her günü yaşayan, sosyal bir stadyum projesi ortaya çıkacak. Proje, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Finans ve Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Gürcü halkının dinamizmini, özgür ruhunu ve heyecanını belirgin şekilde gördüğünü belirten Bahadır Kul, "Bu dinamizm, stadyumun ana tasarım kararında etkin oldu. Batum Stadyumu’nun, Gürcistan’ın enerjisini yansıtan, sosyal alanları ile haftanın her günü yaşayan, simge bir yapı olması hedeflendi" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...