Bursa’dan 4.0 devrimi

Düzenleyen:
Bursa’dan 4.0 devrimi

Ekonomi Haberleri

Bosch Grubu ile aynı anda Bursa’daki dizel enjeksiyon fabrikasında Endüstri 4.0 çalışmalarına başlayan Bosch Türkiye, Türkiye’nin en akıllı fabrikasını kuruyor

Ömer TEMÜR STUTTGART

Bosch, akıllı fabrikalar için Türkiye’den düğmeye bastı. 2014 yılı başlarında Bosch Grubu ile aynı anda Bursa’daki dizel enjeksiyon fabrikasında Endüstri 4.0 çalışmalarına başlayan Bosch Türkiye, sensörlerle donatılan fabrikasında üretim hatlarını yeniden yapılandırıyor. Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, dünya genelindeki 250'dan fazla tesiste 100'ün üzerinde projeyi tamamlayarak Endüstri 4.0'ı başarılı bir şekilde uygulamaya soktuklarını belirterek, bunu Bursa’dan başlayarak tüm Türkiye’ye yaymak istediklerini söyledi.
7 İLDE SANAYİCİYE ANLATACAĞIZ
Bursa’daki fabrikada belli bir aşamaya geldiklerini ifade eden Young, “Bursa’da enjeksiyon fabrikamızdaki Endüstri 4.0 uygulamalarını Türkiye’de 7 ilde sanayiciye anlatacağız” diye konuştu. Türkiye’de Bosch için çalışan yan sanayi firmalarını da bu işin içine katmak istediklerini belirten Young, “250’den fazla yan sanayi ile çalışıyoruz. Onları Endüstri 4.0’a biz geçireceğiz” dedi. Young, Endüstri 4.0’ın Türkiye’ye sınıf atlatacağına dikkat çekerek, “Şu an Türkiye’de birçok sanayi kuruluşu yüzde 50 verimlilikte çalışıyor. Endüstri 4.0 ile bu oran yüzde 95’lere kadar çıkıyor” ifadelerini kullandı.
YÖNETİMİ ROBOTLAR DEVRALACAK
“Bursa’daki Endüstri 4.0 uygulamaları, sadece imalat makineleri için değil aynı zamanda fabrikadaki tüm bölümlerde uygulanabiliyor” diyen Young, şöyle konuştu: “Halen test aşamasında olan ve 2016’nın ikinci çeyreğinden itibaren devreye girmesi planlanan robot sayesinde de gerekli malzeme, ihtiyaç duyulan yere, tam zamanında teslim edilebilecek. Önümüzdeki süreçte hangi malzemeye, nerede, ne zaman, ne kadar ihtiyaç olduğuna bu robotlar karar verecek.”

BAKAN IŞIK YERİNDE İNCELEDİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar ile TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Orkun Hasekioğlu Bosch’un Stuttgart'taki fabrikasını ve 1 milyon metrekare alan üzerine kurulan dünyanın en büyük Ar-Ge merkezini ziyaret etti. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...