Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İflas erteleme kararı alacaklıları batırıyor

Düzenleyen:
İflas erteleme kararı alacaklıları batırıyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın; "Mevcut hâliyle iflas erteleme alanı kurtarırız, alacaklı olan zayıf firmayı batırırız. İki tarafı da koruyacak bir sistem şart" dedi.

Şirketlerin "iflas erteleme" hamlesiyle ilgili olarak, hem reel piyasadan hem de finans kesiminden "yeni bir düzenleme talebi" gittikçe artıyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın; devletin bu konuda bir düzenlemeye sıcak baktığını, alacaklı ve borçluyu eşit halde yarıştıran bir sistem temenni ettiklerini söyledi. Aydın, şunları anlattı: "İflas erteleme, bir reel sektör firmasının, 'Bana nefes aldırıldığında, ben kendi kendime ayağa kalkabilirim' iddiasının mahkemece kayıt altına alınmasıdır. Böyle olduğunda reel sektör birbirine olan alacak ve vereceğini yapamıyor ve birbirini tetiklemeye başlıyor. Sistemik bir riske sebebiyet vermeyecek tarzda, alacaklının alacağını rahat alabilmesini temin edecek, borçluyu da alacaklıyı da koruyacak bir sistemin getirilmesi gerek. Ticaret kolay ve rahat yapılabilirse, herkes alacağını alıp vereceğini verirse ekonomi canlanır. Bu şekilde bırakırsak; iflas erteleme alanı kurtarırız, o adamdan alacaklı olan ama gücü zayıf firmayı batırırız, ona günah olur. Uygulamadaki eksiklikleri eleştiriyoruz. Yoksa 'iflas erteleme müessesesi kökten kalksın' diye bir talebimiz yok."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...