Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerli firmalar teknolojik tanıtım desteğini sevdi

Düzenleyen:
Yerli firmalar teknolojik tanıtım desteğini sevdi

Ekonomi Haberleri

Sanayicinin uluslararası pazarda rekabet gücünü artırmak için çalışmalarını sürdüren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teknopazar ile büyük bir destek sayısına ulaştı

Osman Çobanoğlu ANKARA
2013 yılında başlatılan Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Programı (Teknopazar) ile bugüne kadar toplam 264 işletmeye destek verildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu desteği işletmelerin Ar-Ge ve yenilik projeleri sonrası ortaya çıkardıkları teknolojik ürün ve prototipleri tanıtarak pazarlayabilmesi amacıyla veriyor. Destek sadece ülke içinde yerleşik kuruluşlara veriliyor. Programla sanayinin uluslararası pazarlarda rekabet gücünün artırılması ve daha dinamik yapıya ulaştırılması amaçlanıyor. 
2014’TE BAŞVURU TAVAN YAPTI
Sadece bu yılın mart ayı sonuna kadar Bakanlığa 35 başvurunun yapıldığı, bu başvurulardan 34’ünün desteklendiği belirtiliyor. Söz konusu programın yoğun olarak kullanıldığı yıl ise 2014 yılı olarak dikkat çekiyor. 2014 yılında yapılan 114 başvurudan 104’ü desteklendi. En çok desteklenen sektörler arasında ise bilgisayar programlama ve danışmanlık hizmetleri başı çekerken bu sektörü elektronik ve optik ürünlerin imalatı, elektrikli teçhizat imalatı gibi sektörler izliyor. Ayrıca destek alan işletmeler arasında 93 işletme ile İstanbul olurken 73 işletmeyle Ankara ve 17 işletmeyle İzmir takip ediyor. 
50 BİN LİRAYA KADAR DESTEK
İşletmelere verilen destek miktarı ise yurt içi ve yurt dışı hedeflerine yönelik olarak değişiyor. Yurt dışında tanıtım ve pazarlama faaliyeti göstereceklere 50 bin liraya kadar, yurt içinde yapılacak tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin ise 25 bin liraya kadarı Bakanlığın destek bütçeleriyle karşılanabiliyor. Yurt dışında tanıtım ve pazarlama faaliyeti yapılacak ürün ve prototiplerin desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşlarından ya da uluslararası fonlar tarafından Ar-Ge desteği almış olması gerekiyor. Bu Ar-Ge ve yenilik desteklerinin en geç 5 yıl içinde bitirilmesi ise bir diğer şart olarak göze çarpıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...