Karta millî mühür

Düzenleyen:
Karta millî mühür

Ekonomi Haberleri

Artık banka ve kredi kartlarında; Visa ve Mastercard gibi "TROY" logosu da olacak. Türkiye, kendi ödeme yöntemi ile harcamalarında hâlâ nakit kullananları kartla tanıştıracak

Türkiye kartlı ödeme sistemlerinde yeni bir dönem başladı. Türkiye’nin Ödeme Yöntemi (TROY), yapılan ilk işlemle kullanıma sunuldu. TROY logosu, banka kartlarının ve kredi kartlarının sağ alt köşesinde yerini alacak. Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, "Türkiye'deki bütün POS, ATM ve e-ticaret siteleri, 1 Nisan 2016 itibarıyla TROY logolu kartlarla işlem yapmaya hazır hale geldi. Çok yakında cüzdanlarda da TROY logolu kartları görmeye başlayacağız. TROY evlerde, iş yerlerinde ve tüm alışverişlerde kullanılabilecek. İster POS, ister ATM, ister internet üzerinden alışveriş yapın, işleminiz güvenli, hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşecek. Türkiye kazanacak. 112 milyon banka kartı ve 59 milyon kredi kartı sayısı ile Avrupa'da lider durumdayız. 2.2 milyon adet kart kabul noktası ile yılda 5 milyar adet işlem yapılıyor. Bu işlem hacmi, 375 milyar dolar" dedi.
Dünyada Kanada’dan İtalya’ya, Güney Kore’den Hindistan’a kadar birçok ülkenin kendi yerel ödeme sistemini kullandığına dikkat çeken Canko, Türkiye’nin de artık bu alanda yerini aldığını söyledi. Canko, şöyle devam etti: "Her bankadan TROY kart alabileceksiniz. TROY şu haliyle sadece yurt içinde kullanılabilecek. Ama uluslararası dolaşımıyla ilgili yine her banka, istediği uluslararası networkle anlaşma yapmak suretiyle, kendi küresel kabul ağını oluşturabilecek. Bugün tüketim harcamaların sadece yüzde 40'ı kartlarla yapılıyor. Yüzde 60'ı hâlâ nakit dönüyor. TROY'un diğer markalarla rekabet yerine, yüzde 60'ı hedeflemesi tek başına yeterli olacaktır. Çok önemli bir hedefimiz var. 2023'te yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumu haline gelmek. TROY böylece lider markalardan olacak."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...